Fashion

Zelda Kaplan overleden tijdens fashion show

Het 95-jarige stijlicoon Zelda Kaplan is gistermiddag plotseling overleden. Zelda zakte in elkaar bij de najaarsshow van Joanna Mastroianna tijdens de NYFW. Treurig als het is en gek als het klinkt, kunnen wij ons geen mooiere dood voorstellen voor een true fashionista.

Natuurlijke dood

Zelda Kaplan zat front row bij de fall-winter 2012-2013 show van Joanna Mastroianna toen ze flauw viel. De security heeft haar weggedragen en naar een privéruimte gebracht, waar ze werd gereanimeerd. Zelda werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht maar het 95-jarige stijlicoon is niet meer bijgekomen. Ze is overleden aan een natuurlijke dood.

Zelda Kaplan

Kijk hoe kwiek Zelda Kaplan er nog bij zat vlak voor de aanvang van de show...

The show must go on

Ooggetuigen zeggen dat ze naar voren in elkaar zakte, net nadat de eerste modellen waren langsgelopen. Iemand vertelt: "Ik zag in mijn ooghoek dat er na de zesde look wat commotie ontstond." Zelde Kaplan werd liggend weggedragen, terwijl de modellen onverstoord bleven doorlopen.

Zelda Kaplan

All dressed up, let the show begin...

Party animal

Zelda Kaplan was een fascinerende vrouw met een crazy & fun life. Zo was zij vroeger een ballroomdansinstructeur en voorvechter van vrouwenrechten, waarvoor ze rondreisde in heel Afrika. Zelda was een cultuurliefhebber met een passion for fashion. Daarnaast was ze het gezicht van de 'eternal youth', want ze was tot het einde levendig, onvoorspelbaar en onvermoeibaar. Zo was ze gek op stappen. Volgens Amy Sacco, eigenaresse van Bungalo 8 in New York, was ze de leukste en meest trouwe klant: "Twintigers konden haar niet bijhouden!"

(Door: Daphne)

(Beeld: NYdailynews & Advancedstyle)

Bekijk hier het portret dat vorig jaar werd gemaakt van Zelda Kaplan:

Deel dit artikel
Back to top