Fashion

Fashion people op bezoek bij Queen Elizabeth

Het nieuwe modejaar begint goed voor Barbara Hulanicki van sixties label Biba, schoenenontwerpster Emma Hope en Fashion East oprichtster Lulu Kennedy. Zij staan namelijk op de jaarlijkse New Year Honours lijst van Queen Elizabeth II, wat betekent dat zij een fancy titel én een handje van de Britse koningin krijgen.

Tweemaal per jaar zet de koningin van Engeland een groep mensen in het zonnetje, in januari en in juli. Meestal zijn dit onbekende personen die hun bijdrage aan de Britse samenleving hebben geleverd, maar er zit meestal ook wel een aantal beroemde koppen tussen. In het eerste lijstje van dit jaar komen maar liefst drie dames uit de Britse fashion industry voor, vanwege hun belangrijke bijdrage aan de mode-industrie. Designer Temperley ging dit trio al voor in 2011.

fashion people ontmoeten queen elizabethII lulu kennedy

Lulu Kennedy is de oprichtster van Fashion East, een programma dat jonge, London-based ontwerpers ondersteunt. Zij is tot Member of the Order of the British Empire benoemd. Aangezien dit een hele mond vol is, mag deze lady ook gewoon MBE voor haar naam zetten.

fashion people ontmoeten queen elizabethII emma hope

Ook de populaire shoe designer Emma Hope mag zich voortaan MBE noemen.

fashion people ontmoeten queen elizabethII barbara hulanicki

Barbara Hulanicki, oprichtster van het sixties mode-imperium Biba, mag zelfs OBE voor haar naam schrijven. Dit betekent dat ze tot Officer of the Order of the British Empire is 'geridderd'. Hulanicki heeft afgelopen jaar collecties ontworpen voor onder meer Topshop, vandaar dat ze weer in de fashion spotlights is komen te staan. De ontwerpster is helemaal in haar nopjes over de benoeming: "I'm just absolutely thrilled."

Welk persoon uit de Nederlandse fashion industry verdient volgens jou een lintje?

(Door: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top