Fashion

Welcome to Big Biba

Tijdens de laatste Londen Fashion Week was het wel duidelijk dat het 60’s modehuis klaar was om weer mee te doen met de grote spelers uit de fashion bizz en liet een flinke buzz achter bij het publiek. Biba is back! Het label begroette de oude fans en kweekte nieuwe liefhebbers met de indrukwekkende SS07 collectie. Voor de comeback brengt het Britse merk ook een nieuw boek uit.

Welcome to Big BibaHet begon als een bescheiden boetiekje in 1964 en groeide uit tot een 7 verdieping tellende karakteristiek warenhuis in Londen. Ook al shopte de rich ‘n’ famous er graag, de prijzen bleven laag. In 1975 ging het downhill met Biba wegens het kapitalisme: einde verhaal voor de Britse high-street favoriet.

‘Welcome to Big Biba - Inside the Most Beautiful Store in the World’ is een trip down memory lane.Het boek brengt de glamour, humor en fantasie terug van de opvallende megastore. 150 foto’s, grotendeels nooit gepubliceerde pics, zorgen voor een levend beeld van de Biba wereld, waaronder beelden van het Art Deco interieur en o-zo geliefde Biba items. Lees: een fashionboek must-have!

‘Welcome to Big Biba - Inside the Most Beautiful Store in the World’, Steven Thomas & Alwyn W. Turnerm, ISBN: 1-85149-524-X. (Nana)

Deel dit artikel
Back to top