Fashion

Nederlandse Vogue wordt werkelijkheid

Komt 'ie er wel, komt 'ie er niet? Na tijden van roddels en geruchten, is de komst van een Nederlandse Vogue in 2012 eindelijk officieel bevestigd door G+J Uitgevers. Karin Swerink, die op dit moment nog aan het roer van Glamour staat, zal de hoofdredacteur van Vogue Nederland worden.

 

Vogue Nederland

Maandenlang was de modewereld in de ban van een mogelijke Nederlandse Vogue, maar niemand die er iets over los liet of het wilde bevestigen. Tot nu. Vogue Nederland is een feit. How exciting! Met Vogue Nederland heeft de modebijbel wereldwijd in totaal 19 titels.

Nederlandse Vogue

Karin Swerink

Hoofdredacteur Karin Swerink laat weten er enorm veel zin in te hebben: “Het is een grote eer dit iconische tijdschrift te mogen maken. Vogue is fabulous, vooruitstrevend en enig in zijn soort. Ik ben een fantastisch team om me heen aan het verzamelen, de crème de la crème van al het talent dat er over de hele wereld is. Het blad wordt een inspiratiebron, zowel nationaal als internationaal. Vogue Nederland is dan ook een unieke toevoeging aan de Vogue familie.” Een andere bekende kop uit de Nederlandse modescene die in ieder geval voor Vogue zal gaan schrijven, is Fiona Hering.

Nederlandse Vogue

Met Karins vertrek bij Glamour was het natuurlijk de vraag wie dan haar plek zou innemen. G+J Uitgevers heeft inmiddels bekend gemaakt dat Sabine Geurten benoemd is tot de nieuwe editor-in-chief van Glamour.

Nederlandse Vogue

Karin Swerink

G+J Uitgevers

Vogue Nederland valt onder Condé Nast en zal uitgegeven worden door G+J Uitgevers. Condé Nast laat weten alle vertrouwen in Vogue Nederland te hebben: “We kijken er naar uit om ’s werelds vooraanstaande fashion magazine op de Nederlandse markt uit te brengen. Het succes van Glamour heeft bewezen dat G+J Uitgevers net zo toegewijd is als wij”.

Eric Blok, CEO bij G+J Uitgevers: “Wij vinden dat de Nederlandse modewereld inmiddels internationale allure heeft en Vogue Nederland komt daarom op het juiste moment. Ik wens Karin en Sabine allebei heel veel succes met deze mooie uitdagingen.” 

Nederlandse Vogue

Wij staan te popelen en kunnen niet wachten tot het eerste nummer van Vogue Nederland in de schappen ligt! Zijn jullie ook zo excited?

(Door: Daphne)

(Beeld: Reinier van der Aart & Joey Holthaus)

Deel dit artikel
Back to top