Fashion

L’Officiel viert 90-jarig bestaan uitbundig

L’Officiel Paris bestaat 90 jaar en dat vieren ze met een superdik oktobernummer met fashion blogger Tavi op de cover. Een editie die elke fashionlover in huis zou moeten hebben. Het blad puilt uit van de adembenemende fotoshoots, iconische items, de grootste merken en beauty en fashion van de laatste 90 jaar.

L'Officiel 90 ans 

De 15-jarige Amerikaanse blogger Tavi kreeg een ereplek op de cover van het speciale nummer. Tavi werd vastgelegd door de extreme fotograaf en grafisch designer Jean-Paul Goude. Daarnaast vind je in het blad ook een interview met de jonge modeblogger.

Tavi cover L'Officiel oktobernummer 

Het nummer telt 528 pagina’s en is eigenlijk een samenvatting van L’Officiel vanaf 1921 tot en met vandaag, 2011. Dat betekent 90 jaar fashion, 90 jaar beauty, 90 jaar merken, 90 jaar fotografen en 90 jaar redacteuren. En die worden allemaal in dit nummer in de spotlights gezet!

Eén fotoshoot valt in het bijzonder op. Dertig jaar geleden schoten Jean-Daniel Lorieux en Marie-José Jalou een legendarische serie voor L’Officiel. Speciaal voor dit jubileumnummer doen ze deze uitzonderlijke fotoshoot nog een keer over.

 L'Officiel Paris shoot 

Het nummer heeft ook nog een aparte bijlage '90 Ans de Couvertures'. In deze editie zijn de grootste namen uit de mode op chronologische volgorde geselecteerd.

In de video hieronder zie je in treinvaart L'Officiel Paris vanaf 1921 tot nu voorbij razen. Daarnaast zie je ook backstagebeelden van the making of dit speciale oktobernummer.

 

Ook leuk: op de website van L'Officiel Paris feliciteren modegrootheden als Beyoncé en Georgia May Jagger het Franse modeblad met hun jubileum!

Ga jij de speciale editie van L'Officiel Paris nog scoren?

(Door: Daphne)

Deel dit artikel
Back to top