Fashion

Jourdan Dunn vervloekt make-up artists

Klagen over het gebrek aan diversiteit op de planken; in de modewereld kunnen ze er wat van. Maar als designers wél kiezen voor donkere modellen in hun show, is het de bedoeling dat ook de make-up artists weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Dit is niet altijd het geval, blijkt uit een geïrriteerde tweet van supermodel Jourdan Dunn.

Jourdan Dunn

Jourdan Dunn liep tijdens de Paris Fashion Week op één dag mee in twee shows: Emanuel Ungaro en Giambattista Valli. Tussen de shows door plaatste het supermodel het volgende bericht op Twitter: 'I swear some people need to learn how to do black hair/skin'. Er moet dus tijdens het make-uppen backstage iets zijn gebeurd, wat het model kwaad genoeg heeft gemaakt om dit te twitteren.

Jourdan Dunn tijdens Paris Fashion Week

Jourdan Dunn in de shows van Emanuel Ungaro(links) en Giambattista Valli(rechts)

De 21-jarige Jourdan draait al een tijdje mee in de modellenwereld, dus ze weet waar ze het over heeft. Ze is onder andere een Victoria’s Secret Angel en het gezicht van Burberry. In 2008 was de Britse het eerste donkere model dat sinds jaren meeliep in een Prada show. Ook dit fashion season werd Jourdan Dunn weer ingeschakeld door veel grote designers.

Vind jij ook dat er een gebrek aan diversiteit in de mode is?

(Door: Daphne)

(Beeld: Style.com)

Deel dit artikel
Back to top