Fashion

Paris Fashion Week: Balenciaga SS12

Vanmorgen was het de beurt aan Balenciaga om de plankieren in Parijs te bestormen. De show was een groot succes, ondanks de hysterie die vlak ervoor ontstond na het instorten van vier zitbanken. De gasten moesten staan in verband met veiligheidsredenen. Paniek op Twitter was het gevolg. Maar goed, de show dus…

Nicolas Ghesquiere - die al sinds 1997 aan het creatieve roer van Balenciaga staat – werkte dit seizoen met bedrukte shirts, brede schouders op suède jurken en vesten op de hoge taille broek. Verder zagen we broeken met smalle pijpen, een hoge taille en riem, hoog uitgesneden mini shorts en boxachtige jassen.

Paris Fashion Week Balenciaga SS12

Grafisch en futuristisch

De collectie was aan het begin grafisch en futuristisch in de kleuren lila, perzik, bordeaux en marine. Later kwamen er ook langere rokken van patchwork stof, vesten met pofmouwen en tops met vleermuismouwen. De show eindigde met grafisch gesneden korte jassen en kap hoeden gemaakt van leer, wat een kerkelijke sfeer creëerde, aangezien het publiek al op een rij stond alsof het een dienst was. Bekijk hieronder de complete show-gallery aan de hand van de foto's van Team Peter Stigter.

Wat vind je van de Balenciaga lente-zomercollectie voor 2012?

(Door: Daphne)

(Beeld: Team Peter Stigter)

Deel dit artikel
Back to top