Fashion

MFW S/S 2012: highlights

Aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan de Milaan Fashion Week. Dat designers en modellen hun boeltje hebben gepakt en zijn vertrokken naar Parijs wil niet zeggen dat wij niet nog even mogen terugblikken naar het beste van de Milaan Fashion Week. Hou je vast, hier komen de hoogtepunten.

Milaan Fashion Week betekent de beste Italiaanse designers all together. En dat zijn er een hoop. Een aantal shows zoals Jil Sander, Versace en Pucci hebben we al apart voor je uitgelicht, maar dan nog blijven er genoeg spectulaire shows over, die het noemen waard zijn!

 

Prada

Prada was de show waar iedere modefanaat reikhalzend naar uitkeek. Miuccia Prada combineerde voor de spring-summer 2012 collectie auto’s, tubetops en plooirokken, wat resulteerde in zoete outfits met een sexy edge. Bekijk hier alle beelden van de Prada show by Team Peter Stigter!

 

Milaan Fashion Week Prada SS12Prada lente-zomercollectie 2012

Etro

Eerst Ralph Lauren, toen Gucci en nu Etro. De jaren ’20 zijn hot! Creative director Veronica Etro noemt de collectie een ‘een terugkeer naar elegantie’: "Ik keek naar de oude films van Ginger Rogers en Fred Astaire, en ik was volledig geïnspireerd door de muziek, de dans, en de schommel." De kleuren waren eerst terughoudend, maar al snel genoeg kwamen de snoepkleurtjes tevoorschijn. Ook zagen we paisley verwerkt in silhouetten, drop-waists en flapper jurken. Bekijk hier alle beelden van de Etro show by Team Peter Stigter.

Milaan Fashion Week Etro SS12Etro lente-zomercollectie 2012

Missoni

Missoni deed het nog maar eens met hun handtekening: gebreide items met caleidoscopische prints. Elk kledingstuk bezat een look-at-me kwaliteit. Geen kleur ontbrak: fuchsia, kobaltblauw, geel, pompoen, indigo, chocolade bruin en meer. De ruches en de blote schouderstop geven de collectie een tropische vibe. Bekijk hier alle beelden van de Missoni show by Team Peter Stigter!

 

Milaan Fashion Week Missoni SS12

Missoni lente-zomercollectie 2012

Versus

Net als je denkt dat je alles hebt gezien, komt Versus met een basketball catwalk. De meesterbreinen achter Versus, Donatella Versace en Christopher Kane, gaven ons een sportieve collectie vol met jersey jurken, eye-catching zigzagpatronen, strakke cut-outs en zoete pastelkleuren. Bekijk hier alle beelden van de Versus show by Team Peter Stigter!

Milaan Fashion Week Versus SS12

Versus lente-zomercollectie 2012

 

Lees hier het report van de kick-off met Gucci en Alberta Ferretti.

Lees hier het report & bekijk de gallery van de collectie Jil Sander SS12

Lees hier het report & bekijk de gallery van de collectie Versace SS12

Lees hier het report & bekijk de gallery van de collectie Emilio Pucci SS12

Lees hier het report & bekijk de gallery van de collectie Dolce & Gabbana SS12

Lees hier het report & bekijk de gallery van de collectie Roberto Gavalli SS12

Wie is jouw favoriet van de Milaan Fashion Week?

(Door: Daphne)

(Beeld: Team Peter Stigter)

Deel dit artikel
Back to top