Fashion

Milaan Fashion Week: Jil Sander zomer 2012

Terwijl wij ‘s weekends de tijd nemen om te ontspannen, gaat in Milaan de fashion week in een rap tempo door. Vooral Jil Sander domineerde de plankieren afgelopen weekend. Zaterdag was de show met de lente-zomercollectie 2012 en zondag kwam het nieuws naar buiten dat creative director Raf Simons zou overstappen naar Yves Saint Laurent.

Milaan Fashion Week 2011: Jil Sander

Yves Saint Laurent

Modejournaliste Suzy Menkes van de International Herald Tribune kwam naar buiten met het nieuws dat Raf Simons de overstap zou maken naar Yves Saint Laurent. Dat zou betekenen dat Raf Simons de plek van Stefano Pilati inneemt. Hoewel Raf Simons afgelopen zomer in verschillende interviews aangaf niet veel langer voor Jil Sander te willen werken, is er nog niets bevestigd en Yves Saint Laurent ontkent het gerucht zelfs.

Lente-zomercollectie 2012

De collectie voor Jil Sander was opvallend Frans van stijl en aanpak, met referenties naar Brigitte Bardot, Saint-Tropez, Jacques Tati en Pablo Picasso. De show werd geopend met een witte, bijna verpleegsterachtige overhemdjurk. Al snel verschenen jaren ’50 silhouetten met strakke belijning, smalle tailles en hooggesloten halzen. Andere opvallende elementen waren gele ensembles, geruite motieven op katoen of tule rokken en overtreffende decolletés. Bekijk hieronder de complete show-gallery aan de hand van de foto's van Team Peter Stigter.

Bekijk hier de video van de runway show van Jil Sander lente-zomer 2012:

 

(Door: Daphne)

(Beeld: Team Peter Stigter)

Deel dit artikel
Back to top