Fashion

Marc Jacobs nieuwe ontwerper Dior?

Marc Jacobs wordt de nieuwe creative director van Christian Dior. Tenminste, als we de geruchten moeten geloven. Nu is er een nieuwe ontwikkeling die deze roddel versterkt, namelijk dat Louis Vuitton een overzichtstentoonstelling ter ere van Jacobs organiseert. Moeten we dit zien als een afscheidsfeestje?

 

Marc Jacobs Dior

Vanaf het moment dat John Galliano werd ontslagen bij Dior, is iedereen in de ban van de vraag wie zijn opvolger zal worden. Veelbelovende namen als Sarah Burton, Riccardo Tisci en Haider Ackermann zijn allemaal al voorbij gekomen, maar geen één keer kwam de bevestiging. Nu wordt er al maanden gespeculeerd dat Marc Jacobs de aangewezen vervanger van Galliano is. Er zouden serieuze gesprekken over een job als hoofddesigner bij Dior worden gevoerd. Helaas hebben zowel Marc Jacobs als Dior tot op de dag van vandaag nog niet gereageerd op de geruchten.

De rumors over mister Jacobs en Dior worden versterkt door een bericht van huidige werkgever Louis Vuitton. Het luxe modehuis heeft namelijk laten weten tijdens Milaan Fashion Week een tentoonstelling voor Marc Jacobs te organiseren. Met dit initiatief brengt Luis Vuitton een eerbetoon aan de ontwerper, die al sinds 1997 werkzaam is voor het modehuis. Voor de tentoonstelling zullen de topstukken uit meer dan 70 seizoenen worden geselecteerd. Is dit een teken dat Marc Jacobs zijn werk voor Louis Vuitton erop zit en de overstap naar Dior zal maken? We wachten in spanning af...

marc jacobs van louis vuitton naar dior catwalk collage

Louis Vuitton fall/winter 2010 (links) en spring/summer 2011.

De overzichtstentoonstelling over het werk van Jacobs voor Louis Vuitton is tussen 22 september en 9 oktober 2011 te bewonderen in Milaan.

Vind jij Marc Jacobs een geschikte kandidaat voor de Dior vacature?

(Door: Daphne)

Deel dit artikel
Back to top