Fashion

Carine Roitfeld en Karl Lagerfeld knettergek

Karl Lagerfeld en Carine Roitfeld staan met een interview in de september editie van Interview magazine. En niet zomaar een interview: het is Karl Lagerfeld zelf, die la femme Parisienne het hemd van het lijf vraagt. Zijn directe vragen leveren komische antwoorden op. Het dialoog doet denken dat de twee knettergek zijn.

Karl Lagerfeld en Carine Roitfeld

Fashion en seks

Hoewel Carine Roitfeld niet langer de hoofdredacteur van de Franse Vogue is, staat zij nog steeds aan de top van de modewereld. Zij is tenslotte degene die seksualiteit in fashion heeft weten te infiltreren, wat haar regelmatig de bijnaam 'nymphomaan' opleverde. Ze heeft er een hekel aan als haar stijl ‘porno chic’ wordt genoemd en hoort liever de benaming ‘erotic chic’.  

Carine Roitfeld Interview

Carine Roitfeld Interview Magazine

Naaktheid

Door haar samenwerking met Mario Testino kwam Carine Roitfeld als stylist veel in aanraking met naakt. Opvallend voor zo’n grote naam in de modewereld is, dat Carine zegt dat kleding slechts bijzaak is. Karl Lagerfeld vraagt haar hoe moeilijk het is om als stylist met naakt te werken, waarop Carine Roitfeld antwoordt dat het met naakte vrouwen een stuk gemakkelijker is dan mannen. Roitfeld: “Je hebt altijd te maken met een stukje verleiding doordat één van de twee wel kleding aan heeft. Eigenlijk zou iedereen naakt moeten zijn! Dat maakt alles veel gemakkelijker toch? Laten we een grote naakte fotoshoot doen! It’s very you and me, isn’t it Karl?”

Vrije vogel

Nu Carine Roitfeld afscheid heeft genomen van de Franse Vogue en als freelancer werkt, wil ze alleen nog maar leuk projecten doen, die ze eerder niet kon doen. Karl: “Ik denk dat vrijheid jouw grootste luxe is nu. Je zat letterlijk gevangen.” Carine: “Ik ben als een limoen. Zolang ik lol heb, is er sap. Ik ben nog lang niet uitgedroogd…”. Waarop Karl reageert met: “Ik denk dat je eerder een vogel bent, die opgesloten zat in een kooi. Je bent meer waard als je vrij bent.”

Carine Roitfeld panter

Trouw

Als Karl Carine vraagt hoe het kan, dat zij het beste in mensen naar boven brengt en wat de reden is dat fotografen beter lijken te werken met haar, antwoordt ze lachend: “Het is net zoals seks hebben met een vrouw. Een man zou zeggen 'met de ene is het leuker en lekkerder dan met de andere'.” Verder keuvelen ze samen verder over het familie leven, true beauty, succes en gelijkenissen zoals hun sterrenbeeld Maagd en het feit dat ze zo trouw zijn. Karl: "Sommige mensen verdienen onze trouw niet."

Tenslotte vraagt Karl Lagerfeld aan Carine Roitfeld hoe ze zichzelf over tien jaar ziet, een vraag die ze beiden niet kunnen beantwoorden. Karl: “Ik kan maximaal zes maanden vooruit kijken.” Carine: “Ik kan kijken tot de herfst, misschien tot januari of tot na mijn vakantie… Verder niet.”

Carine Roitfeld collage

Meer lezen? Ga dan naar de site van Interview voor het complete interview van Karl Lagerfeld met Carine Roitfeld.

Wat vind jij van het interview met fashion dream team Karl en Carine?

(Door: Daphne)

Deel dit artikel
Back to top