Fashion

Dior Haute Couture show krijgt flinke kritiek

De haute couture fashion shows in Parijs zijn in volle gang. En dan mag Christian Dior natuurlijk niet ontbreken. Alleen vinden media zoals The New York Times, WWD en Style.com de nieuwste Dior show een grote flop. Zal dat komen door John Galliano's vertrek?

Het lijkt er wel verdacht veel op. Galliano's vervanger Bill Gaytten heeft een clownish collectie tot stand gebracht, die ons op sommige vlakken doet denken aan eerdere couture shows van zijn ex-collega John Galliano. Zo zijn we de hoge kapsels uit de splinternieuwe fall/winter collectie gewend van Dior, net als de make-up looks en vrouwelijke silhouetten. Maar bij de grote ballen en vierkanten in het haar van de modellen en zetten we toch wat vraagtekens. Ook heeft Bill voor pastelkleuren gekozen, terwijl John altijd voor donkere kleuren of juist knalkleuren ging.

dior dior

Links: clownish jas met a-lijn uit Galliano's s/s 2011 couture collectie. Rechts: clownish look uit Gayttens f/w 2011 couture collectie.

dior dior

Links: donkere kleuren in de Cristian Dior s/s 2010 collectie. Rechts: felle kleuren in de Christian Dior f/w 2010 collectie.

Dan is er nog een groot verschil tussen deze collectie en alle andere: de kritiek die de show van de meest toonaangevende modepers kreeg. Cathy Horyn die schrijft voor The New York Times vindt de collectie van Bill Gaytten helemaal niks. Ze zegt dan ook keihard: 'Bill is a sweetheart, but he is not a designer'. Volgens Women's Wear Daily heeft deze show de mogelijkheid tot Gaytten als opvolger bij Dior verpletterd. Toch vinden wij de collectie lang niet zo slecht als Cathy en co. ons doen geloven. Het valt alleen een beetje buiten de Christian Dior haute couture boot.

bill bill

'Gekraste' prints.

bill bill

Pastelkleuren gecombineerd met gekke vormen.

bill  billGoud en zilver in één outfit.

bill bill

Blauw en groen in één outfit.

bill bill

Baljurken die ook voor couture bruidsjurken door kunnen gaan.

Na alle kritiek op de Dior haute couture collectie lijkt het erop dat Bill Gaytten zich beter niet kan bezighouden met Dior en zich gewoon op John Galliano's merk moet richten. Wij zijn dan ook erg benieuwd wie de nieuwe hoofddesigner van Christian Dior wordt.

Vind jij Bill Gaytten's collectie net als de Amerikaanse media een flop of is het Dior waardig?

(Door: Yanis)

Deel dit artikel
Back to top