Fashion

Must-have shirts : Hi Panda

Misschien heb je al eens een hippe kip in jouw omgeving een T-shirt zien dragen met een niet zo vrolijke panda afbeelding. Benieuwd wat dat voor shirt was? Hi Panda is het kledinglabel van de Chinese kunstenaar Ji-Ji. We like en worden alles behalve chagrijnig van deze shirts die vanaf nu ook in Nederland verkrijgbaar zijn.

hello panda

Hi Panda werd in 2000 geboren in Shanghai, het atelier van de jonge ontwerper Ji-Ji was de geboorteplek van de panda. De veelzijdige kunstenaar ontwierp een reeks van drie pandafiguren, die erg enthousiast onthaald werden op verschillende tentoonstellingen als de expositie 'China Design Now' in 2008 in het Victoria & Albert Museum in Londen. Naast zijn kunst is Ji-Ji ook mode-consultant voor internationale merken als Nike China en Lee Jeans. Door de goede contacten die Ji-Ji had in de modewereld was een eigen label de volgende stap. Zijn iconische panda werd het logo van zijn fashion lijn.

panda

In Shanghai werden de eerste T-Shirts verkocht en nu een aantal jaar later telt het panda-imperium van Ji-Ji vijftig Hi Panda boetieks, verspreid over alle grote steden in China. En nu is ons kikkerlandje dus aan de beurt!

Een chagrijnige panda niet vrolijkmakend? Integendeel! Wij kregen op de redactie zeker een grote glimlach op ons gezicht na het zien van de basketballende, surfende, fietsende, noedel etende en rappende panda. Naast shirts zijn er ook jeans, jassen, sweatshirts, hoodies, petten, speeltjes en accessoires verkrijgbaar. Er zijn ook af en toe Hi Panda 'limited editions' , die vaak ontstaan uit samenwerkingen met Aziatische kunstenaars en celebrities.hello panda shopper

Voor de lancering van het merk in Frankrijk heeft Hi Panda in het Palais de Tokyo in Parijs een grote tentoonstelling over Ji-Ji op poten gezet, waar meer dan veertig celebs het werk van de artiest konden bewonderen : Anna Wintour, Pharell Williams, Kayne West, Carine Roitfeld en vele anderen waren aanwezig bij de opening.

anna wintour kanye west carine hello panda

Links: Pharell Williams, Anna Wintour, Kanye West Rechts: Carine Roitfeld

In Nederland worden de shirt nu alleen nog verkocht bij Laxmi in Enschede en Pour Toi in Rotterdam. Voor meer informatie check je de website van Hi Panda.

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top