Fashion

Lanvin lanceert kinderlijn

Lanvin ontwerper Alber Elbaz vindt het na zijn succes met Lanvin voor H&M tijd voor iets nieuws. Het Frans modemerk gaat een kledinglijn ontwerpen voor kinderen in de leeftijd 4 tot 10 jaar. Fashionable zoontjes zullen even moeten wachten, want de collectie bestaat alleen uit meisjeskledij. Met een collectie van 25 pieces zal Lanvin volgende zomer er veel jongedames perfect uit laten zien.

De collectie wordt ontworpen door Alber Elbaz himself. Jurkjes, t-shirts, jassen en truien met een luxe uitstraling zullen we allemaal terugvinden in de collectie. De kinderlijn wordt in tachtig Lanvin winkels verkocht, verspreid over de hele wereld. Het is dus niet heel raar als een meisje in New York hetzelfde Lanvin jasje draagt, als een meisje in Shanghai.

Alber Elbaz

Wat de kinderkleding precies gaat kosten is nog niet bekend. Wat we wel op een briefje kunnen geven is dat er zeker een prijskaartje aan de snoezige jurkjes en jassen zullen hangen. We zullen er dan ook niet raar van opkijken als die ene leuke trui zo'n tien keer duurder is dan een 'gewone' kindertrui.

De preview van de spring/summer 2012 kindercollectie is al in juni. En in november ligt de kleding al in de bekende Lanvin winkels. Een beetje te vroeg zou je denken. Hartje winter kopen weinig fashionista's zomerkleding, dus ook niet voor hun dochters. Maar Lanvin speelt hier juist perfect op in. Het modehuis geeft moeders de tijd te sparen om het perfecte jurkje voor hun dochters ruim voor de zomer aan te kunnen schaffen.

Jeanne Lanvin herself had in 1929 al een idee voor een kindercollectie. Dit zou een moeder-dochter lijn worden waarbij moeders kleding perfect aansluit bij die van haar dochter.

Jammer genoeg was het fototoestel in deze tijd nog niet zo sterk aanwezig, dus zullen we het moeten doen met deze prachtige schets.

Schets Jeanne Lanvin

Maar Lanvin is niet het eerste modemerk dat het besluit neemt om een kinderlijn te ontwerpen. Vele designers gingen hem al voor zoals onder andere Burberry, Dior en Marc Jacobs.

burberry kids dior kids

marc jacobs kids

Wat vind jij ervan dat de grote modehuizen kindercollecties gaan ontwerpen?

(Tekst: Yanis)

Deel dit artikel
Back to top