Fashion

John Galliano ontslagen bij gelijknamige merk

De ellende die John Galliano met zijn antisemitische uitspraken over zich heen riep is nog niet over. Na zijn ontslag bij modehuis Dior, is Galliano nu ook ontslagen als hoofddesigner bij het naar hem genoemde merk. Moederbedrijf Christian Dior, dat het merendeel van het merk John Galliano bezit, heeft de ontwerptaken overgedragen aan het interne designteam.

galliano ontslagen bij eigen merk collage


Links: John Galliano bedankt het publiek na afloop van één van zijn shows, rechts: een look uit Galliano's spring/summer 2011 collectie.

Het zal jullie niet ontgaan zijn: John Galliano werd rondom de afgelopen Paris Fashion Week aangeklaagd, vanwege antisemitische uitspraken die hij zou hebben gedaan in een café in Parijs. Het stiekem opgenomen filmpje waarin hij zegt van Hitler te houden, loog er niet om. Nog voor de rechtszaak van 12 mei, ontsloeg modehuis Dior hem. Vanmorgen maakte Women's Wear Daily bekend dat hij ook niet langer mag ontwerpen voor het merk John Galliano.

Net als dat nog niet bekend is wie de taken van Galliano over zal nemen bij Dior, weet ook niemand nog of het merk John Galliano zal worden verkocht. We houden jullie op de hoogte!

Wat vinden jullie: is John Galliano nog wel iets zonder John Galliano?

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top