Fashion

John Galliano & andere modeboeven in opspraak

De arrestatie van John Galliano, wegens het maken van anti-semetische opmerkingen is het onderwerp van de dag... De schorsing van zijn werkzaamheden voor Christian Dior brengt de show op de Paris Fashion Week in gevaar, en what about de trouwjurk van Kate Moss? Shocking is het filmpje van het incident, maar er zijn mensen uit de modewereld die het nog bonter maakten!

Met kop en schouder steekt Anand Jon daar bovenuit. De modedesigner die bijklust als stylist voor onder anderen Paris Hilton, kan een modecarrière wel vergeten! Hij zit vast voor het verkrachten van 2 modellen -wie weet nog wel meer- en het aanranden van 15 anderen.

Modefotograaf Terry Richardson, die bekend staat om pikante foto's met onder meer de Gossip Girl-sterren Blake Lively en Leigthon Meester die samen een ijsje likken, wordt alleen nog maar verdacht van zedendelicten. Richardson zou modellen aandringen om sexuele handelingen te verrichten tijdens shoots. Maar hard bewijs daartegen, is nog niet gevonden. Ondertussen gaat hij vrolijk verder met het opzoeken van de grens tussen high fashion en porno.

gossip girl sterren

Fotograaf David LaChapelle heeft ook losse handjes, maar wel van hele andere aard. Hij werd in 2005 gearresteerd in een dronken bui, toen hij meerdere politieagenten aanviel tijdens het Sundance Film Festival in Park City. De organisatie schaamde zich dood voor het gedrag van LaChapelle en bood excuses aan. LaChapelle daarentegen zag er het kwaad niet van in. Hij liet weten dat hij gewoon zichzelf was en dat agenten té bijdehand deden.

David LaChapelle

In het modehuis van Dolce & Gabbana speelden zich weer heel andere delicten af.

Tegen het modeduo, dat deze week overigens een waanzinnige show neerzette tijdens de Milaan Fashion Week, loopt momenteel een rechtzaak in verband met belastingfraude. Dat het hier niet om een schrijntje gaat mag duidelijk zijn. Een bedrijf inhuren om de belasting te ontduiken voor 1,4 biljoen euro, dat is andere koek!

Dolce & Gabbana

Modeduo Dolce & Gabbana.

Slim bedacht, maar helaas niet waterdicht. Een Italiaanse belastingdienst medewerker deed onderzoek naar het modehuis en rook onraad. Niet alleen bij Dolce & Gabbana, maar ook bij Roberto Cavalli en Versace.

Wat vinden jullie van de misstappen, die in de modewereld worden begaan? Wij wachten ondertussen heel geduldig af tot we meer horen over John Galliano, de show van Christian Dior tijdens Paris Fashion Week en de trouwjurk van Kate Moss.

(Tekst: Precilla)

Deel dit artikel
Back to top