Fashion

Yves Saint Laurent stimuleert drugsgebruik

Yves Saint Laurent shockeert in Groot-Brittannië met de nieuwe reclame voor de geur: Belle d'Opium. Het spotje is van de buis gehaald, omdat het drugsgebruik zou stimuleren. 60 seconden kijken naar een dansend meisje, roept bij ons in ieder geval geen neiging op om onze mouwen op te stropen en er gif in te spuiten.

De Franse actrice Mélanie Thierry speelt in de commercial Belle en doet een moderne dans, waar ze op een gegeven moment naar haar aderen wijst. Dit zou onverantwoordelijk en aanvallend zijn. Aan het eind van de film zegt ze “Ik ben jouw verslaving, ik ben Belle d'Opium. De nieuwe geur van Yves Saint Laurent.”.

Dit is niet de eerste keer voor Yves Saint Laurent dat een campagne voor Belle d’Opium wordt geweigerd in Groot-Brittannië. In 2000 staat Sophie Dahl naakt op de foto voor het parfum, wat was gecreëerd in 1977. Deze zou aanstotelijk zijn en beledigend voor vrouwen.

Sophie Dahl

Wij verdenken de Engelse autoriteiten ervan zelf hallucinaties te hebben, want na het kijken kregen wij geen trillende handjes en zeker geen zin om ons vol te spuiten. Hoe zit het bij jou?

(Tekst: Liset)

Deel dit artikel
Back to top