Fashion

Rodarte gaat voor draagbaar én Miuccia Prada

De zusjes Mulleavy van fashion label Rodarte staan bekend om hun sprookjesachtige en door horrorfilms geïnspireerde creaties, die vooral voor de red carpet geschikt zijn. Voor komend zomerseizoen showden ze juist een - voor hun doen - zeer draagbare collectie, die sterk lijkt te zijn geïnspireerd door Miuccia Prada.

Toen we de spiksplinternieuwe collectie van Rodarte bekeken, dachten we even dat het om outfits van Prada of Miu Miu ging. Ook zagen we veel Marni-invloeden terug. Quirky outfits met een girly twist, onbedekte buiken en véél prints. Was Miuccia Prada dit seizoen de grootste inspiratiebron voor Kate en Laura Mulleavy?

rodarte1 rodarte2

Geïnspireerd door madame Prada of niet, de prachtige collectie bevatte in vergelijking met eerdere seizoenen opvallend veel draagbare looks. High waisted broeken, cropped jasjes en jurken met opvallende prints waren er in overvloed.

rodarte3 rodarte4

De pieces waren vooral uitgevoerd in natuurlijke tinten, als bruin, groen, zwart en gebroken wit. Een verstandige keuze, gezien de heftige prints!

rodarte5 rodarte6

Naast veel fresh faces spotten we weer veel Nederlandse modellen op de catwalks van New York. In de show van Rodarte liepen onder meer Patricia van der Vliet en Bregje Heinen mee. Dutch catwalkpower!

rodarte7 rodarte8

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top