Fashion

Voormalig assistente van Anna Wintour spreekt

The Devil Wears Prada, met daarin Anne Hathaway en een onvergetelijke Meryl Streep, is één van onze favoriete fashion films. Lauren Weisberger schreef het boek waarop deze film is gebaseerd en vertelt in een interview met The Daily Mail over haar tijd als assistente van de duivel, eh… Anna Wintour.

Lauren was een jaar lang de persoonlijk assistente van La Wintour bij de Amerikaanse Vogue. Haar smeuïge verhaal over deze pittige periode werd een kassasucces, net als de verfilming ervan. Niet slecht voor iemand die een jaar lang vooral werd ingezet als postbode en koffiemeisje!

the devil wears prada

In het interview met The Daily Mail haalt Lauren herinneringen op over haar tijd bij de modebijbel. Zo kreeg ze nooit de kans om net als haar filmpersonage Andy te snuffelen in dé kledingkast van Vogue: ‘Daar had ik nooit tijd voor, ook al deden andere meisjes dat wel en droegen zij de mooiste dingen naar feestjes. En ik ging nooit naar Parijs. De Franse Vogue leverde Anna assistentes als ze daar was.’

lauren weisberger


Dat Anna Lauren’s kledingstijl niet enorm kon waarderen werd ook al snel duidelijk: ‘Ik kon mezelf niet dwingen hoge hakken te dragen, want er werd van me verwacht dat ik de hele dag rondrende. Ik droeg vreselijke, zwarte platformlaarzen met een dikke rubberen zool. Een paar weken wisselde ik de laarzen om voor high heels, maar op een gegeven moment vergat ik dat gewoon. Anna staarde er dan met een misprijzende blik naar waarin haar ongenoegen duidelijk te zien was.’

Lauren Weisberger

En wat Vogue van het boek vindt? ‘De stilte zei alles. Mijn boek werd enorm gehyped en kreeg veel publiciteit, maar in geen enkele publicatie van Conde Nast [waar Vogue ook onder valt, red.] werd de titel, mijn naam, of wat dan ook genoemd. Dat zei genoeg over hoe zij er tegenover stonden.’ Spreken is zilver, zwijgen is goud, toch Anna?

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top