Fashion

Foto’s Peter Stigter in etalages Bijenkorf Amsterdam

Vanaf deze week kan het winkelend publiek in Amsterdam genieten van het werk van catwalkfotograaf Peter Stigter. Zijn meest bijzondere en nooit eerder gepubliceerde catwalkfoto’s zijn momenteel namelijk tentoon gesteld in de etalages van de Bijenkorf in Amsterdam.

 

De foto’s, die nu in de etalages van de Bijenkorf hangen, zijn afkomstig uit het charity-project Peter Stigter aan de muur. Bij dat project worden diverse catwalkfoto’s van Peter Stigter verkocht voor een goed doel. De opbrengst van die beelden gaat namelijk naar KNGF Geleidehonden.

In totaal zijn er acht Bijenkorf etalages gevuld met foto’s van Peter Stigter. Deze zijn opgeblazen tot levensgroot formaat.

De foto’s zullen van 5 t/m 18 juli in de Bijenkorf etalages hangen. Gedurende de Amsterdam Fashion Week kan iedereen in Amsterdam dus genieten van de kunstwerken van Peter Stigter.

‘Ik ben vereerd om mijn project op deze fantastische locatie te laten zien aan een

breed publiek’, aldus Peter Stigter, vaste fotograaf voor de Amsterdam Fashion Week.

Wie interesse heeft in een van de foto’s en graag iets voor het goede doel doet, kan op www.peterstigteraandemuur.nl vrij werk aankopen van Nederlands bekendste catwalkfotograaf. Prijzen gaan vanaf 365,-

Over Peter Stigter

Peter Stigter heeft als enige Nederlandse catwalkfotograaf een plek weten te veroveren aan de internationale mode-frontlinie. Al twintig jaar bezoeken hij en zijn ‘Team Peter Stigter’ de Fashion Weeks in Parijs, Milaan en New York. Vijf maanden per jaar volgt hij de internationale ontwerpers en modehuizen. De rest van het jaar werkt hij in Nederland, waar ook ontluikend modetalent op zijn gepassioneerde vakmanschap kan rekenen.

Peter Stigter richt zijn lens niet alleen op de runways. Hij fotografeert ook wat er rondom de shows en backstage gebeurt: een magische lichtval op een verlaten decor, foto’s die de dynamiek van het modespektakel vangen. Het is dit persoonlijke archief van zelden gepubliceerde foto’s, waaruit Peter Stigter zijn keuze voor www.peterstigteraandemuur.nl heeft gemaakt.

Deel dit artikel
Back to top