Fashion

Het Tropenmuseum als catwalk

Op zondag 24 januari wordt het Amsterdamse Tropenmuseum omgetoverd tot een catwalk! Studenten van de Academie voor Schone Kunsten Antwerpen (afdeling mode) tonen hun zes collecties, tijdens twee catwalkshows.

Deze derdejaars studenten werd gevraagd te werken aan een traditioneel kledingstuk, afkomstig uit een ‘wereldse’ cultuur. De ontwerpers? Nathalie Fordeyn, Izumi Hongo, Mariel Manuel, Setareh Mohtarez, Matthieu Thouvenot en Pierre-Antoine Vettorello.

De kleding en accessoires zijn geïnspireerd door niet-westerse culturen. De modellen –qua uiterlijk even gevarieerd als de ontwerpen- worden begeleid door Kim Vos, ex-model en catwalktrainer.

De Antwerpse Academie

In de modewereld is de Antwerpse Mode Academie al jaren befaamd. De 'Antwerpse Zes' zijn het meest bekend: ontwerpers als Dries van Noten, Ann Demeulemeester en Walter van Beirendonck zetten in de jaren '80 Antwerpen op de kaart als modestad. Ook recentelijk studeerden - inmiddels gevestigde - talenten af zoals Veronique Branquinho, Martin Margiela en Bruno Pieters. De academie trekt internationaal talentvolle ontwerpers naar Antwerpen.

Fashion Week DOWNTOWN

De show op 24 januari is onderdeel van Fashion Week DOWNTOWN, het openbare programma van de Amsterdam International Fashion Week. Er zijn twee shows: om om 14.00 en om 15.00 uur. Toegang is vrij voor iedereen (wel even een kaartje voor het museum kopen, natuurlijk!). (Monique)

Deel dit artikel
Back to top