Fashion

Run op kerstoutfits ondanks crisis

Twee op de drie vrouwen koopt dit jaar een nieuwe outfit speciaal voor de feestdagen. Hiervoor geven deze ‘recessionista’s’ een bedrag tot 100 euro uit. Dit blijkt uit een onderzoekje dat we hier op Fashionscene hielden!

Een derde van de vrouwen geeft aan dit jaar geen speciale kleding voor de feestmaand december aan te schaffen. De reden? ‘Ik vind het niet nodig’ (35 procent), ‘Ik heb al genoeg kleding’ (33 procent) of ‘Ik heb er geen geld voor’ (16 procent). Een kleine groep zegt ‘geen tijd te hebben om te winkelen’.

Budget

Het overgrote merendeel van de deelnemers (90 procent) geeft tot 100 euro uit. Een klein percentage van de dames, 9 procent, besteedt tussen de 100 en 250 euro. Een zeer bescheiden groep telt meer dan 250 euro neer voor een feestoutfit.

Musthaves

Als de Nederlandse vrouw gaat winkelen voor een party look, is nieuwe kleding het belangrijkst. Op de tweede plek komen accessoires (sieraden, tasjes, panty’s) en vervolgens schoenen. Make-up blijkt het minst specifiek te worden aangeschaft voor de feestdagen.

2008

In vergelijking met 2008 is het aantal dames dat speciaal voor de feestdagen een nieuwe outfit aanschaft gestegen. Op de vraag ‘heb jij vorig jaar een nieuwe outfit voor de feestdagen gekocht?’ antwoordde 60 procent met ‘ja’, tegenover 66 procent dit jaar.

Wat heb jij dit jaar aangeschaft voor de feestdagen? (Monique)

Deel dit artikel
Back to top