Fashion

Matthijs van Nieuwkerk wint JFK Greatest Men Award

In de Passenger Terminal in Amsterdam werd zaterdagavond de JFK Greatest Man Award 2009 uitgereikt aan Matthijs van Nieuwkerk. Vijftig opvallende, mooie en interessante Nederlandse mannen waren hiervoor in de race.

Matthijs van Nieuwkerk heeft de award gewonnen omdat hij volgens de jury het hoogst scoorde op de criteria van de meest stijlvolle, coole, creatieve, avontuurlijke, non-conformistische man met lef, doorzettingsvermogen en een bijzonder gevoel voor humor. Peter R. de Vries, de winnaar van vorig jaar, overhandigde hem de award.

Jury

De jury bestond dit jaar uit Toine van Peperstraten, Dinand Woesthoff, Eric Kuster, Fiona Hering en hoofdredacteur van JFK magazine Willem Baars.

Tijdens de spectaculaire gala avond waren veel van de genomineerden aanwezig. De Passenger Terminal was voor deze gelegenheid omgetoverd tot Bar Rouge. Winston Gerschtanowitz was de host van de avond. Tijdens het galadiner was er een veiling waar items werden geveild ten behoeve van Stichting Doe een Wens.

Fashiongehalte

Ik was overigens zelf aanwezig als pers bij het evenement. Helaas mochten we niet bij het galadiner aanwezig zijn en konden we in een perskamer met broodjes en soep wachten.... natuurlijk keek ik vooral naar de outfits van de genomineerden én de aanwezige vrouwen. De dresscode 'gala' was niet door iedereen even goed doorgevoerd; er kwamen zelfs vrouwen in cocktailjurkjes en laarzen (!!).

Sommigen deden een goede poging, maar scoorden toch geen hoge punten voor fashionability. De hakken (zeg liever hakjes) van vele genodigden waren onder de 3 centimeter en de stoffige stola's waren ook weer uit de kast getrokken. Sommige BN'ers droegen zelfs ski-jacks over hun galagewaden!

Het fashion-dieptepunt van de avond was de vriendin van genomineerde Koert-Jan de Bruijn (van GTST). Zij was wel héél apart gekleed, geheel in vintage maar dan ook écht oubollig vintage, als in: gevonden bij je niet-hippe oma op zolder. Compleet met lakschoenen met lage blokhak en vreemde neus. De handschoenen met ringen eroverheen en het tuttige kettinkje maakten niet veel goed...

Een klein groepje dames had het wél goed begrepen en kwam in vol ornaat naar de uitreiking. Zo was Judith Osborn weer heerlijk opgetut met plateauhakken én rode Chanel 2.55 tas.

Helaas, helaas heb ik hier geen foto's van, maar ik ga ze opzoeken voor jullie... (Monique)

Deel dit artikel
Back to top