Fashion

UpperWareHouse

Ho, stop, wacht, niet doen! Niet zoals ik al je overbodig geworden kleding en schoenen weggeven aan vriendinnen, doneren voor een goed doel of op marktplaats zetten. De oplossing? Meedoen aan UpperWareHouse…

Dinsdag 11 december gaat de wintercollecte van UpperWareHouse van start, waaraan echt iedereen kan meedoen. Het helpt wel een beetje als je in (de buurt van) Rotterdam woont, aangezien dit kledingruil-event daar gaat plaatsvinden. Hoe het werkt? Van dinsdag 11 december tot en met vrijdag 14 december levert Rotterdam en omstreken haar beste tweedehandsjes in aan de bar van Zaal de Unie. In gesloten zak, mét naam. Zo ontstaat een gastenlijst.

Op 15 december opent de chique-trash-guerillastore om 21.00 uur de deuren, waarbij Monica Electronica het startsein geeft. In het café gaat het los. In de winkel, wordt in alle rust geshopt op een liftmuziekje, met winkelmeisjes die kledingadviezen geven. Met kleding van je buurvrouw en Marlies Dekkers, pumps van de Noordermarkt en dat veel te mooie mantelpakje dat een ander te klein kocht.

Dat is nog niet alles: er staat ook een ‘upperware’ modeshow op het programma, ter plekke kunnen ‘ customizers’ de kleding innemen, opleuken of een nieuw ontwerp maken, fotografe Reineke Otten maakt een foto vóór en na, Viaduktape komt VJ-en. Vanaf 0.30 uur is Zaal de Unie geen winkel meer, dan gaat de Upperware Houseparty los met all girl dj collectief FNNNN. Kortom, er is teveel om op te noemen!

UpperWareHouse

Het idee voor UpperWareHouse is ontstaan in de huiskamer. “Aan elk kledingstuk hangt een verhaal, kleding is emotie. Dus om misfits en miskopen een langer leven te gunnen organiseerde ik een half jaar geleden een kledingruil feestje. Ik nodigde 10 vriendinnen uit. Ik zou voor de cocktails zorgen,” aldus initiatiefnemer Marije Ravelli,. Op de avond zelf stonden 30 ladies voor de deur waarvan zij de helft niet eens kende! Een groot succes dus. “Iedereen bleef maar vragen wanneer de 'wintercollecte' zou plaatsvinden.”

Vanaf 11 december dus! Een mooi initiatief, ik ben benieuwd of je mee gaat doen… (Virginie)

PS Zaal de Unie/Mauritsweg 34 in Rotterdam is the place to be, entree bedraagt minimaal 3 stuks 'upperware' of 5 euro.

Deel dit artikel
Back to top