Fashion

Rietveld naar de Beurs

Rietveld naar de Beurs
Ieder jaar is de Beurs van Berlage op beide Pinksterdagen in handen van de studenten van de Rietveld Academie. Alle studenten die aan de Rietveld studeren of die in de afgelopen vijf jaar zijn afgestudeerd kunnen op Rietveld naar de Beurs een product te koop aanbieden. Zij kunnen op deze manier natuurlijk heel handig achterhalen wat de marktwaarde van hun waar is...

4 en 5 juni is het voor de negende keer dat de manifestatie plaatsvindt en elke editie is steevast druk bezocht. Toegepaste kunst en design zijn sleutelwoorden van de tentoonstelling, waar de ontwerpers zelf aanwezig zijn en slechts één product per keer mogen aanbieden.

De afdeling edelsmeden van de Rietveld Academie heeft in het verleden het initiatief genomen voor dit format. Het idee achter de tentoonstelling was om een podium te maken voor producten die geschikt zijn om in een kleine oplage of serie te vervaardigen. Op Rietveld naar de Beurs worden vrijwel alleen maar objecten aangeboden waar minimaal twee identieke exemplaren van zijn.

Heb je een wat kleiner budget dan de gemiddelde kunstliefhebber en galeriebezoeker maar ben je wel geïnteresseerd in een leuk designobject van nog onbekende kunstenaars?  Met een gemiddelde verkoopprijs van ongeveer 150 euro is Rietveld naar de Beurs the place to be! (VM)

Deel dit artikel
Back to top