Beauty

Dankzij deze uitvinding heb je misschien nooit meer een kater!

We hebben het allemaal meegemaakt, dat vreselijke moment dat je wakker wordt na een nachtje goed feesten. De hoofdpijn is ondraaglijk, je bent misselijk en hoopte toch zo dat er een snel medicijn was tegen die kater… Nou, die is er nu dus misschien!

Een paar studenten zouden de ultieme hangover remedy hebben uitgevonden! Het project is gesponsord door enorm veel mensen (ze hebben wel 40 duizend dollar opgehaald!) en het uiteindelijke product klinkt eigenlijk best fascinerend. Het is gemaakt door Liam McClintock en Margaret Morse van Yale Universaty en heeft de naam SunUp gekregen. Het is een poeder die bomvol zit met vitamines en moet helemaal opgelost worden in een glas water vóór je begint met het drinken van alcohol. Dit zou betekenen dat je niet eens één klein symptoompje van die kater zult merken!

Maar… Hoe kan dat toch? De studenten leggen het een en ander voor je uit. “Our dietary supplement helps restore balance and function to the body, allowing it to return to normal after a night of drinking by attacking the four underlying causes of hangover symptoms: acetaldehyde buildup, glutamine rebound, immunologic disturbances, and vitamin and electrolyte loss.”

Oké, dit is natuurlijk geen geweldige oplossing voor het verminderen van de hoeveelheid alcohol die je drinkt, maar als het tóch gebeurt weet je in ieder geval wel zeker dat je de volgende dag goed in je vel zit en gewoon plannen kan maken. Ondanks deze briljante uitvinding is het nog niet te vinden op de markt, omdat het nog niet door deskundigen is getest. In de tussentijd proberen we maar gewoon zo min mogelijk te drinken en die kater tegen te gaan…

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top