Fashion

And her handbag almost looks like a suitcase…

Nicole Richie (van opzij bijna onzichtbaar)De hoofdredacteur van het blad geeft aan dat deze actie als een protest moet worden gezien. “We hebben dit nog nooit gedaan bij Cosmo, een celeb weren. Maar dit keer voelden we ons geroepen om iets te ondernemen. Er zijn natuurlijk wel meer sterren die vele kilo’s verliezen, maar bij Nicole hebben we echt het gevoel dat het te ver gaat.”

De redactie van Cosmo geeft aan dat ze vooral problemen heeft met het feit dat Nicole geen enkele moeite doet om de media te mijden. Sterker nog, Cosmo denkt dat de sterk vermagerde celeb expres de camera’s opzoekt. Bovendien verdenken ze haar ervan dat ze haar ongezond dunne lijfje promoot. Opmerkingen als “I like being flat, clothes fit better,” zijn bij het tijdschrift in het verkeerde keelgat geschoten.

Bij Cosmopolitan zien ze Nicole Richie als een ‘walking billboard for shocking body esteem’. Andere sterren die met hun gewicht worstelen staan in hun ogen bewust veel minder in de spotlight. Zij proberen er in hun eigen omgeving uit te komen.

Het blad weet dat het maar een heel klein protest is maar hoopt dat tijdschriften meer zullen nadenken over dergelijke kwesties. “Veel sterk vermagerde sterren in je blad plaatsen heeft een grotere impact dan de meeste mensen zich vaak realiseren,” aldus de hoofdredacteur.

Persoonlijk sta ik wel achter deze tijdelijke Nicole-boycot. Dergelijke ongezond magere celebs zouden toch op de kleine lezertjes een verkeerde uitwerking kunnen hebben…

Maar heeft onze Nicole niet laatst publiekelijk toegegeven dat ze te dun is?! Hopelijk gaat de blondie dan ook wat met deze kennis doen en hoeven dit soort boycots in de toekomst niet meer plaats te vinden! (VM)

Deel dit artikel
Back to top