Beauty

5 leuke weetjes over sproetjes

5 leuke weetjes over sproetjes

Eén van de zeven schoonheden: sproeten. Veel dames zijn gezegend met deze mooie vlekjes. Sommige mensen vinden ze zo mooi dat ze sproetjes tekenen op hun gezicht. Waar komen deze sproeten vandaan? Wij hebben de leukste feitjes over sproeten op een rijtje gezet.
 

#1 Gratis zonnebrand

Na een hele dag in de zon te hebben gezeten, heb je vast wel eens gezien dat je sproeten bijna verdubbeld zijn. Deze sproetjes beschermen je huid tegen UV-straling van de zon. Dit betekent niet dat je geen zonnebrand hoeft te smeren, want zo sterk zijn ze niet.

#2 Gingers en sproeten

Alle roodharige mensen hebben sproeten, is wat de meeste mensen denken. But thats not true. Niet alle roodharigen hebben sproeten. Wel is de kans vaak groter dat wanneer je rood haar hebt, je ook sproeten hebt. Dit komt omdat ze zich in hetzelfde gen bevinden en daardoor vaak samen voorkomen.

#3 Baby’s met sproetjes?

Ooit een baby gezien met sproeten? No way. Er ontstaan pas sproeten op je huid als die is bloot gesteld aan de zon!

#4 Familie liefde

Je wordt er niet mee geboren, maar het is wel erfelijk? Dat klopt. Sproetjes ontstaan namelijk zoals eerder genoemd door een gen. Dit gen bepaald jouw haar kleur, oog kleur en dus ook of jij sproetjes hebt of niet. I got it from my mama!

#5 Heksenrijen

Als je vroeger sproeten had, werd er vaak over je gezegd dat je een relatie had met de duivel. Deze mensen werden dan vaak ook beschuldigd van acties. Gelukkig is dat niet meer zo!

 

Beeld: iStock, Instagram: @alexinagraham

Deel dit artikel
Back to top