Fashion

The laid-back French style

The laid-back French style

'Less is more', een quote die ik dagelijks online op Pinterest of Instagram voorbij zie komen. Minimalisme noem ik al tijden geen trend meer. Een eenvoudig silhouette, strakke lijnen, basis kleuren en luxe stoffen is waar het om draait. Veel modehuizen focussen zich op het design en de kwaliteit en merken keren terug naar hun roots en vestigen de aandacht op de klassiekers. Dit alles hangt samen met de ontwikkelingen in de maatschappij; de economische crisis speelt een belangrijke rol. Men wilt investeren en kiest voor kwaliteit. Tijdloos, minder trendgevoelig en iets dat seizoenen lang meekan. 

The laid-back French style

Less is more

De Franse vrouw verkiest kwaliteit al decennia lang boven kwantiteit als het gaat om haar kleding en accessoires. Klassiek, neutraal (op het gebied van kleuren) effortless, chic. Een kwaliteitsgarderobe geschikt voor elke gelegenheid. Een state of mind waarin ik mij wel kan vinden. Ik investeer zelf de laatste jaren ook steeds meer in mijn garderobe. Maar verder over de Franse vrouw. Hier is echter wel sprake van een trend. We all love the French approach to personal style.  

The laid-back French style The laid-back French style

Dress like a Parisian

Maar het is niet alleen de kleding die ze dragen en de manier waarop ze een effortless effect creëren, en de manier waarop ze hun make-up aanbrengen (al lijkt het alsof ze geen make-up dragen of geen make up nodig hebben) het is hun behavior. De Parisian is stoer, is zelfverzekerd, heeft lef en een easygoing attitude. Waar wij stiekem allemaal een beetje jaloers op zijn, althans waar ik van kan leren. Maar het is niet alleen de kleding, deze style wordt ook in hun beauty routine doorgevoerd. Messy haar en bijna geen make-up. Althans zo lijkt het. Skincare is voor de Parisian heel belangrijk. De basis voor een gezonde, glanzende huid. Dagelijks facial massages, een touch of lipstick, mascara en blush en het drinken van meer wijn dat is dus de key. 

The laid-back French style The laid-back French style

 

 

Beeld: Getty
Deel dit artikel
Back to top