Lifestyle

Must see mini docu: Perfectie is Perceptie

Must see mini docu: Perfectie is Perceptie

Als we heel eerlijk zijn kenden wij Youtuber Peter de Harder nog niet, maar na het zien van de mini docu 'Perfectie is perceptie' zijn wij in één klap fan. Peter, op social media beter bekend als Petrus, wilde onderzoeken wat er zou gebeuren als hij een leven zou leiden dat draait om uiterlijk en legde dit vast in een eerlijke en aangrijpende documentaire. Onze reactie? KIJKEN!  

We leven in een social media bubbel met heel veel mooie plaatjes en onbewust vergelijken we ons met deze prachtige (vooral onrealistische) beelden. Het resultaat? Onvrede. Onzekerheid... en meer ellende. De sympathieke en inspirerende Peter zet zich op Instagram al langer in voor meer 'echtheid' op social media. Zijn slogan is dan ook "'laten we niet doen alsof alles perfect is". Hij wilt vooral uitdragen dat je niet moet vergelijken, de beste versie van jezelf moet zijn en dat uiterlijk nooit belangrijker zal zijn dan het innerlijk. Een mooie boodschap waar we het volledig mee eens zijn. Het leven is ook veel mooier als je jezelf volledig accepteert en van jezelf houdt met al je imperfecties. 

En nu heeft Peter over dit onderwerp ook een achttien minuten durende documentaire gemaakt. Zijn doel was om in drie maanden tijd een onderbroekenmodel te worden en dit hele proces heeft hij op beeld vastgelegd. Het eindresultaat plaatste hij op Instagram met de tekst: "Dit was één van de meest ongelukkige momenten uit m’n leven. Ik heb 3 maanden lang mijn best gedaan om dat perfecte onbereikbare plaatje te creëren in de hoop net zo gelukkig te zijn, zoals het altijd lijkt op social media. NU TE ZIEN op YouTube.com/PETRUS mijn documentaire over mijn reis naar “perfectie” en de druk van uiterlijke schoonheid op social media. Laten we ons niet beter voor doen en de schijn voor elkaar op houden."

Bekijk de docu hieronder:

Beeld: Instagram @Petrus

Deel dit artikel
Back to top