Fashion

Je kast écht goed opruimen doe je zo

Je kast écht goed opruimen doe je zo

Of je het nu heerlijk vindt of je er een hekel aan hebt. Je moet er eens in de zoveel tijd aan geloven om je kast op te ruimen en een beetje overzicht te creëeren in de chaos. Want bedenk je eens: er komt na elke shopping sessie iets bij, maar je kast wordt niet groter toch? Wij helpen je met het door je kast heengaan en met het nemen van de juiste beslissingen. 

Eigenlijk zou je elk seizoen je kast moeten opruimen om de verzameling weer even te inventariseren en op je netvlies te krijgen. Vergeten stukken krijgen een nieuw leven of maken plek voor nieuwe aankopen. Vind jij het nou lastig om de juiste belissingen te nemen? En hoe weet je nou wat wel en wat niet weg mag? Stel jezelf de volgende vragen en jou kast wordt geordener dan ooit tevoren! Promised!
 

Voor welke stijl ga je?

Allereerst moet je voor jezelf de keuze maken voor welke stijl je gaat. Dat kan door middel van een moodboard of Pinterest. Of misschien heb je een stijlicoon, wie jouw grote voorbeeld is. Kies een persoonlijke stijl en stick with it. 
 

Wat pas je nog en wat niet?

Dit is een lastige, maar realistische vraag. Wees eerlijk tegen jezelf. Pas je het niet meer? Geef het dan aan iemand die er wel wat aan heeft. Dat kan een vriendin zijn of een goed doel. Niemand wordt er beter van als het ongedragen in jouw kast ligt.
   

Voor welke kleding voel je echt liefde?
(en voor welke niet?)

En als het dan nog past, word je er dan ook nog echt blij van? Of hangt het in de kast met de 'voor het geval dat' gedachte? Hoe je daarachter komt? Door met jezelf het houden en wegdoen spelletje te spelen en dat doe je door het volgende rijtje vragen te beantwoorden met 'ja' of 'nee'.

Draag je dit kledingstuk? Ja: Houden. Nee: Weg doen
Zou je dit kledingstuk nog een keer kopen? Ja: Houden. Nee: Weg doen
Pas dit kledingstuk bij jouw persoonlijke stijl? Ja: Houden. Nee: Weg doen
Heb je dit kledingstuk het afgelopen jaar gedragen? Ja: Houden. Nee: Weg doen. 
Wanneer je dit kledingstuk draagt, voel je je dan goed over jezelf? Ja: Houden. Nee: Weg doen

Je kast écht goed opruimen doe je zo

En nu? 

Het kan zomaar zijn dat je de helft van je kast wegdoet. En dat kan heel goed voelen, maar het kan ook even zwaar zijn. Beiden zijn volkomen normaal. Vind je het lastig om kleding weg te doen? Bewaar het dan in een doos en verstop het. Laat het daar een paar weken staan. Ben je het volkomen vergeten? Dan mag het alsnog weg. Misschien haal je een paar kledingstukken terug, dat kan ook. Kijk ook of je iets opvalt aan de kleding die je wegdoet. Zijn het impulsaankopen? Veel sale items? Of zijn het kleurrijke items terwijl je van zwart houdt of andersom? Probeer te leren van je fouten. 

En nu komt het leuke gedeelte: nu ga je je kast 'vullen' met alleen maar kledingstukken waar je absoluut gek op bent en die bij jouw stijl passen. Dit hoef je niet meteen te doen, neem tijd om te genieten van de kleren die je hebt en shop verstandig! Je zult versteld staan hoe bevrijdend het voelt en hoe gemakkelijk het is om nu outfits te maken, ook al heb je minder kleding! 


Heel veel succes, ladies! 
 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top