Fashion

Deze wijde broek past het beste bij jouw figuur

Deze wijde broek past het beste bij jouw figuur

Wijd is het nieuwe skinny! De beste tijd van de skinny jeans is voorbij en de wat lossere modellen zijn steeds meer in trek. Overweeg jij het om een wijde broek aan te schaffen? Dan kan het vinden van het juiste model - als je geen Doutzen Kroes heet - nog best lastig zijn. TrendAlert to the rescue, want er bestaat een goed model voor ieder figuur. Wij zetten het voor je op een rij. 

Ben je klein?

Heb je niet veel lengte? Dan weet je vast maar al te goed dat té veel stof je doet verdwijnen. Kies voor een pantalon met een hoge, maar platte tailleband en een verticale streep. Wil je het helemaal goed doen? Ga dan ook voor een matchende top.

Ben je lang?

Je hebt geluk, je kunt bijna alle wijde broeken hebben. Wil je je benen extra goed tot hun recht laten komen? Ga dan voor een exemplaar met een split aan de buitenzijde. 

Heb je heupen?

Bang dat al het volume je breed doet lijken? Ga voor een exemplaar van een stevige stof dat strak rond de heup zit en naar beneden toe uitloopt (A-lijn). 

 

Een bericht gedeeld door Tine Andrea (@tineandreaa) op

Heb je volle billen?

Balans is key. Je goede punten wil je flatteren en niet verbergen onder een tafelkleed. Een tulip pants (een broek met overlappende pijpen in de vorm van een tulp) weerspiegelt je rondingen terwijl je ook nog eens een beetje skin toont. 

Heb je een recht figuur?

Heb je een recht figuur en wil je meer taille creëren? Ga dan voor een bandplooibroek met een opvallende tailleband en subtiele plooien om meer vorm te suggereren. 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top