Haarverzorging

De coolste en mooiste korte kapsels 2018

De coolste en mooiste korte kapsels 2018

Onlangs gaven we je een overzicht van de tofste haartrends 2018. Undone wetlook hair, waves en baby braids zijn een paar van deze haartrends, maar wat als je kort haar hebt? Korte kapsels vragen om een heel andere aanpak. Vandaar een overzicht van de korte kapsels 2018 tot nu toe! 


De boblijn is nog steeds een gigantische haartrend voor korte kapsels.2018 is hét jaar voor de korte bob, die ergens halverwege de nek, net onder de kin stopt. Maar in het dragen van dit korte kapsel zit veel variatie, namelijk de rechte, krullende of warrige bob. De volgende vier varianten zijn dit jaar de meest voorkomende korte kapsels. Dames met (of zonder) kort haar, let op!
 

BLONDE PIXIE

De kortste in het rijtje korte kapsels 2018 is de pixie. Het moet je staan, maar één ding is zeker. De kenmerken van je gezicht worden enorm in de spotlight gezet, doordat het haar volledig uit het gezicht is. Dit jaar is de blonde pixie een trend. Laat je haar bleken in zilverblond of ga voor natuurlijke tinten.
 

 

Een bericht gedeeld door KATY PERRY (@katyperry) op

super straight bob

De tweede in ons korte kapsels 2018 overzicht is de super straight bob. Bij de steile bob is het haar op één lengte geknipt, waardoor er een botte onderkant ontstaat. En het leuke is dat je de lengte zelf bepaalt, van net onder de oren tot aan je schouders. Whatever you like. Je draagt deze bob superrecht en in een middenscheiding. Heb je geen steil haar van nature? Ga dan met een stijltang aan de slag om de rechte bob te creëren. 
 

natural curly bob

Van steil naar krullend voor de derde in het korte kapsels 2018 overzicht. Heeft jouw haar krullen of een slag? Laat jouw bob dan in verschillende lengtes knippen. Zo gaat het haar haar eigen weg en krijg je een speelse bob. Heb je een natuurlijke slag? Draag het dan in een middenscheiding zoals Alexa Chung. Krult jouw haar behoorlijk? Draag het in een zijscheiding of hair flip zoals Zanita. Of pak er een krultang bij om krullen te creëren in jouw steile haar. 

 

Een bericht gedeeld door Alexa (@alexachung) op

Textured Tousled bob

Last but not least in ons korte kapsels 2018 lijstje: de textured tousled bob. Creëer met een krultang waves in het haar zodat er wat beweging ontstaat in het haar. Regel is dat de uiteinden recht zijn en het verschil met de natural curly bob is dan ook dat die vaak rond valt, waardoor de focus op de brede onderkant ligt. Ook deze warrige bob heeft volume aan de onderkant, maar met steile uiteinden waardoor de bob vrij 'bot' blijft. Ook hier is de keuze aan jou: draag je het in een middenscheiding á la Jourdan Dunn? Of ga je voor een zijscheiding zoals Aimee Song? Ook leuk: een halve staart met wat plukjes rond het gezicht zoals Rianne Meijer. 

 

 

Een bericht gedeeld door Jourdan Dunn (@jourdandunn) op

 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@songofstyle) op


Nog meer korte kapsels 2018 vind je hieronder. Laat je inspireren!
 

 

Een bericht gedeeld door DUA LIPA (@dualipa) op

 

Welk kapsel uit dit korte kapsels 2018 overzicht ga jij uitproberen?


Beeld: Instagram @floorcorneth

Deel dit artikel
Back to top