Fashion

MOAM Collective | Showt op 8 sept in EYE

MOAM-logo faces8 verschillende afgestudeerde mode designers showen een gezamenlijk ontworpen collectie onder begeleiding van de Nederlandse mode-top. De acht alumni ( MOAM Collective) zijn geselecteerd op talent en op elkaar aansluitende specialismen. Ze worden bijgestaan door 25 verschillende Nederlandse mode-experts. De experts zijn een mix van toonaangevende designers, journalisten, retailers, stylisten, bladenmakers en andere spelers uit de mode-industrie. Zo werken o.a couturier Frans Molenaar, modeontwerper Claes Iversen, mode-journaliste Georgette Koning, Gert Jonkers ( Fantastic Men), academiehoofd Niels Klavers (Rietveld) en Martien Mellema (Vogue) met het MOAMcollectief samen door hun te begeleiden en te coachen.

Niet de minste namen werken mee aan initiatief van Martijn Nekoui. We zijn dan ook ontzettend benieuwd naar het resultaat. 8 september showt MOAM collective haar collectie in het openingsweekeinde van het programma Film, Fashion, Fabulous in EYE. Hierna zal de collectie geëxposeerd worden in het hippe Hutspot aan de Van Woustraat 4 in Amsterdam. Tot 30 september is daar ook een deel van de exclusieve collectie voor vrouwen én mannen te koop.

Deelnemede Alumni: Marja Bennenbroek (mannendesign), Hoi-Man Cheung (technisch vormgeving), Brian Geradts (prints), Josine Heuts (stofbewerking), Ayla van Maarschalkerweerd (patronen), Nisha Rabiee (overwear), Niels Tol (vrouwendesign), Xiomara van der Zon (collectioneren). Het campagnebeeld van de eerste MOAM collectie is geschoten door Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin. logo

Deel dit artikel
Back to top