Fashion

5x rokken die iedereen gaat dragen deze zomer

5x rokken die iedereen gaat dragen deze zomer

Zonnebrillen, ijsjes eten en blote benen, het wordt weer rokken weer. Lange broeken gaan de deur uit en rokjes vervangen deze. Heb je wat inspiratie nodig? Geen probleem, deze rokken trends dragen iedereen deze zomer.

Lees ook: Lange korte broeken zijn in: zo style je ze

Transparante rok

De transparante rok is een gewaagd statementpiece voor je outfit. Kant, mesh of een dunne lichte stof in de vorm van een lange rok worden super trendy. Hoe stijl je het? Een witte kanten rok met een graphic t-shirt en Mary Janes is een perfecte cool girl zomer outfit.

maxi rok

MAXI ROK MET KANTEN ZOOM EN LAAGJES

Metallic 

Metallic stoffen zijn helemaal in. We zien al veel zilveren en gouden broeken voorbijkomen in streetstyle. De Zara verkocht bijvoorbeeld zilveren en gouden broeken die heel populair werden. Deze trend trekt zich door deze zomer. In de Miu Miu Summer Spring 2024 fashion show zagen we al gouden rokken, jurken en jassen op de runway. Hier stijlen ze een gouden metallic rok met bijpassend jasje. Niet alleen zilver en goud zijn modieus, ook andere shiny materialen zien we terug bij rokken. Bij Marco Capaldo’s 16Arlington collectie bijvoorbeeld. Hier zien we een rode rok van schitterend, glitter achtig materiaal.

Meer op Instagram

metallic minirok

Metallic minirok met ceintuur

Volume

Laagjes, ruffles en volume in je rok maken je outfit gelijk interessant. Denk aan early 2000 Vivienne Westwood. Een makkelijke manier om van een normale rok naar een rok met volume te gaan, is met een veiligheidsspeld. Neem een lange rok en zet een onderste deel wat hoger vast. Je outfit ziet er direct high-fashion uit. Een strakke top met een lange rok met veel volume is een hele leuke zomerse outfit.

Meer op Instagram

Leer

De leren rok is sexy, stoer en chic tegelijk. Een leren rok past dus bij verschillende stijlen. Een lange en zwarte rok is bijvoorbeeld perfect voor op kantoor met een witte blouse erboven.  Een kortere rode leren rok is sexy en een echte party rok. Wil je een stoerdere leren rok? Combineer het dan met een ijzeren riem. Een leren rok die bij jou stijl past vind je dus sowieso.

leren rok

Ambon minirok van imitatieleer met ceintuur en glanzende finish

Franjes

Een rok met franjes komen we in 2024 zeker tegen. Lang of kort maakt niet uit, als het maar lekker veel franjes heeft. Het is niet alleen stylish een rok met franjes is ook erg vrolijk en heeft een zomerse vibe. Stijl het met een wat meer basic topje, zodat de aandacht naar de rok gaat.

roze rok

Midi rok met franjes

Bron: harpersbazaar.com vogue.com fashionchick.nl
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top