Haarverzorging

Dit wordt dé haartrend in 2023

Dit wordt dé haartrend in 2023

Het nieuwe jaar is in zicht. Nog een weekje en dan laten we 2022 achter ons en maken we ons op voor een prachtig nieuw jaar. Wat níet kan missen bij een nieuw jaar? Nieuw haar! In 2023 domineert één haarstyle in het bijzonder de gehele catwalk (en dus ook onze gedachtes). Small hint: we zagen Zendaya er onlangs al mee shinen... Dit is dé haartrend van het aankomende jaar.

Lees ook: Maak kennis met deze trendy haarkleuren voor de winter

Dit wordt dé haartrend van 2023

Deze haarstijl is al vaker een grote hit geweest, maar in dit nieuwe jaar komt 'ie weer helemaal terug. De welbekende bob is namelijk dé haircut die we o-ve-ral gaan zien. Mocht je de afgelopen tijd dus steeds getwijfeld hebben of je de schaar in je lange lokken ging laten zetten: het antwoord is ja. 

All these bobs haartrend

Met een bob-kapsel kun je bijna niet missen. Er bestaan zóveel varianten van, dat het letterlijk voor ieder wat wils is. Je kunt voor een korte (en pittige) bob kiezen, een medium bob, of toch voor de angsthazen met lang haar: een bob die net op of over je schouder valt. Daarnaast is deze stijl ook nog eens voor elke leeftijd. Ben je wat ouder, dan lijk je met dit kapsel weer tien jaar jonger en wil je juist het tegenovergestelde bereiken dan kan dat ook. Niet zo gek dat dit dé haartrend is voor 2023, dus.

Krullend of stijl 

Wil je dolgraag een bob, maar ben je bang dat je niet de juiste haarstructuur hebt? Eigenlijk kan elk haartype dit kapsel wel omarmen. Daarnaast is het een hit voor zowel krullen, wavy of stijl haar. Voor de curly people raden we dan wel een medium bob aan, want anders kun je beter helemaal een korte coupe nemen. Voor stijl haar is dan juist een extra short cut weer prachtig. 

Schuine bob haartrend

Een van de meer gedurfdere bobs is de schuine cut. Hierbij is de achterkant ietsje korter dan de voorkant en wordt dit als het ware echt schuin afgesneden. Een heuse power look, maar let er dan wel op dat het verschil van de voorkant met de achterkant niet te groot is. Je wil namelijk niet twee losse plukken vooraan hebben hangen, terwijl aan de achterkant het nog net niet opgeschoren is. Laten we een Karen kapsel a.u.b. vermijden. 

Lees ook: Tijd voor een nieuwe coupe? De TikTok-viral butterfly haircut moet je proberen

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top