Nagellak

Lip Gloss nails, dit is het en zo bereik je de look

Lip Gloss nails, dit is het en zo bereik je de look

Lip gloss en nagels, die twee woorden zou je misschien niet zo snel bij elkaar plaatsen. Toch is het de naam van een nieuwe nageltrend die steeds vaker terug te zien is op Instagram en Tiktok. Maar wat is het eigenlijk? Wij vertellen je alles wat je moet weten over deze nieuwe nageltrend voor de winter.

Wat zijn lip gloss nagels?

Je kunt veel creatieve dingen doen met je manicure. Denk aan glitter, nail art, steentjes en zelfs piercings door je nagels. Deze trend laat dit allemaal achter zich. Met de lip gloss nagels gaan we terug naar de basis. Deze trend brengt ons terug naar simpele lichtroze nagels, maar met een twist. 

We gaan je natuurlijk niet vertellen om met lip gloss aan de haal te gaan, dat zou een enorme plakkerige troep worden. Lip gloss nagels brengen de look van lip gloss naar je nagels. Het is een doorzichtige, glanzende lak die een erg natuurlijke uitstraling heeft. Deze look gaat goed samen met iedere nagellengte en vorm. Daarnaast is de look ook goed aan te passen voor iedere huidskleur. Een ware one size fits all dus!

De trend komt voort uit een al langer bestaande trend op Tiktok, namelijk de 'Clean girl aesthetic'. Deze look draait om simpliciteit en is vooral erg natuurlijk. Breng dat samen met de 'Glazed donut nails' van Hailey Bieber en je hebt de lip gloss nagels. Minimalistisch, maar toch glanzend. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door OPI (@opi)

Zo bereik je de look

Om zelf aan de slag te gaan met deze trend heb je eigenlijk maar weinig nodig. De belangrijkste benodigdheden zijn een doorzichtige roze nagellak naar keuze en een glanzende topcoat. Dit is hoe je zelf prachtige lip gloss nagels maakt.

  1. Zorg ervoor dat je nagels schoon en verzorgd zijn. Haal dus eerst eventuele nagellak van je nagels af en vijl ze in de vorm die jij mooi vindt. Je kunt vervolgens ook je nagelriemen verzorgen voor een ultieme 'clean girl' look. Gebruik hiervoor een bokkenpootje om je nagelriemen naar achteren te duwen. Gebruik eerst een nagelriemolie om je nagelriemen wat losser te maken en te verzorgen. Probeer bijvoorbeeld deze van Essie. Maak vervolgens je nagels weer schoon met aceton zodat de nagellak goed aan je nagel kan hechten.
  2. Breng een base coat aan op de nagels. Dit zorgt ervoor dat de lak beter en langer blijft zitten. Ook beschermt het je nagels tegen uitdroging en verkleuring door de lak.
  3. Breng een enkel laagje van je gekozen lak aan. Omdat je gaat voor een doorzichtige look, heb je aan een enkel laagje genoeg. Zorg ervoor dat je hele nagel mooi bedekt is.
  4. Tot slot kun je een topcoat aanbrengen. Zorg ervoor dat je lak goed droog is voordat je de topcoat aanbrengt. Ga voor een topcoat die extra veel glans geeft zoals deze van OPI.
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top