Fashion

Duurzame kledingwinkels om kleding te shoppen voor de herfst

Duurzame kledingwinkels om kleding te shoppen voor de herfst

Shoppen doen we het liefst het hele jaar door. Dit is vaak ook nodig, omdat we graag met nieuwe kleding rondlopen wat bij ieder seizoen past. Toch is het niet altijd even goed om veel ‘fast fashion’ te shoppen en is het beter om te shoppen bij duurzame kledingwinkels. Daarom laten wij je in dit artikel een aantal duurzame kledingwinkels zien om kleding te shoppen voor de herfst.

Wat zijn duurzame kledingwinkels?

Duurzame kledingwinkels zijn winkels met jawel, duurzame kleding. Bij het produceren van duurzame kleding wordt aandacht besteed aan de planeet, dier en mens. Het is misschien moeilijk te geloven, maar het grootste deel van grote winkelketens produceren hun kleding niet op een duurzame manier. Gelukkig zijn er wel steeds meer ketens die hier wél aandacht aan besteden. Hierdoor shop en draag jij met een gerust hart je kleding.

1.    EcuFina

In de herfst dragen we het liefst dikke sjaals, warme truien en wollen poncho’s. Voor dit soort producten kan je goed terecht bij de duurzame kledingwinkel EcuFina. De oprichtster van EcuFina, Rebecca Braak werd verliefd op Ecuador. Hun cultuur en handgemaakte producten spraken haar zo erg aan, dat ze deze mooie, authentieke producten ook wilde verkopen. De handgemaakte producten zijn met veel liefde op een duurzame manier gemaakt. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij deze duurzame kledingwinkel.

sjaal mintgroen

Shop mintgroene sjaal van EcuFina

2.    Take it slow

Bij de duurzame kledingwinkel vind je veel verschillende, duurzame merken en allerlei soorten kledingitems. Alles wat je zoekt, vind je op deze webshop. Zo hebben ze hier jassen, truien, vesten en blazers. Precies wat je nodig hebt om (op een duurzame manier) de herfst door te komen.

3.    More Than Hip

Als je op zoek bent naar warme sjaals én accessoires, ben je bij More Than Hip op het juiste adres. Niet alleen kleding, maar ook duurzame accessoires maken je outfit deze herfst helemaal af. Zo vind je er tassen, portemonnees of woondecoratie bij deze duurzame winkel.

4.    Humanoid

Bij de kledingwinkel Humanoid is duurzaamheid geen keuze, maar noodzaak. Zo verkoopt Humanoid alleen duurzame kleding en maken zij gebruik van gerecycled materiaal om bestellingen te verzenden. Ook vinden zij het erg belangrijk om hun levernaciers goed te kennen, zodat ze weten dat ook die duurzaam handelen. Daarnaast is de kleding van Humanoid super fashionable en heel erg geschikt voor deze herfst.

trui

Shop trui van Humanoid

5.    Sus & So

Voor nog meer hippe, duurzame kleding shop je bij de duurzame kledingwinkel Sus & So. Bij deze duurzame kledingwinkel vind je kleding, bedlinnen en badtextiel. Bij deze duurzame webshop kijken ze bij de inkoop goed naar of de producten onder eerlijke omstandigheden zijn gemaakt. Zo weet je zeker dat de kleding die je draagt duurzaam is.

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top