Oogmake-up

Bat wing eyeliner voor Halloween: zo doe je dat

Bat wing eyeliner voor Halloween: zo doe je dat

Halloween staat voor de deur! Tijd om een super eng kostuum samen te stellen om iedereen mee te laten schrikken. En een goed kostuum gaat natuurlijk samen met spookachtige make-up! Dit is hoe je een bat wing eyelinerlook maakt voor Halloween.

De juiste eyeliner

Voordat je aan de slag kunt, heb je een goede eyeliner nodig om de wing mee te zetten. Je kunt hierbij kiezen voor een eyeliner pen of een vloeibare eyeliner met een kwastje. Omdat je voor deze look erg precies te werk moet gaan, is het aan te raden om een eyeliner te kiezen met een klein kwastje. De Epic Wear eyeliner van NYX is een goede vloeibare optie. Deze liner heeft een dun kwastje en is waterbestendig. Mocht je beter overweg kunnen met een eyeliner pen, dan is de Perversion liner van Urban Decay erg fijn, ook deze is waterproof en dus perfect voor een Halloweenfeestje.

Zo creëer je de look

Stap 1: De eerste lijn

Bij het maken van een bat wing, kun je het beste beginnen met het maken van een simpele wing. Begin bij je buitenste ooghoek en trek een lijn naar buiten zoals je dat ook met een normale eyeliner look zou doen. Je kan de wing zo lang maken als je zelf wil, het is tenslotte Halloween!

Stap 2: Verbind de lijn

Vervolgens kun je de lijn verbinden met je ooglid. Begin bij het puntje van de lijn en trek je eyeliner door naar het bewegend ooglid. Je kunt de lijn vervolgens ook doortrekken langs je wimperrand. Vul eventuele open plekjes in je lijn in voordat je doorgaat naar de volgende stap.

Stap 3: Geef de lijn vleugels!

Je hebt nu een goede basis voor je bat wing gemaakt. Met deze look is er veel ruimte voor creativiteit, dus maak de vleugels vooral zo dramatisch of subtiel als jij zelf wil. Geef je wing vleugels door aan de onderkant van je lijn twee of drie kleine driehoekjes te maken. Vervolgens kun je aan de bovenkant van de lijn de vleugel afmaken door de lijn door te trekken naar je arcadeboog. Vul vervolgens weer alle lege plekjes in de lijn in zodat het geheel ingevuld is.

Stap 4: Maak de look eigen

Je hebt nu de bat wing eyeliner gemaakt! Nu is het tijd om de look helemaal van jou te maken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld glitter toe te voegen. Voor een echte angstaanjagende look zou je ook kunnen experimenteren met nepbloed. Wees vooral lekker creatief. Maak de look tot slot helemaal af met mooie wimpers en eventueel een rode lip, zoals deze van Makeup Revolution. Happy Halloween!

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top