Interior

Musthave: kaarsen met het geluid van een knisperend haardvuur!

Musthave: kaarsen met het geluid van een knisperend haardvuur!

De dagen worden steeds kouder en korter. Tijdens de wintermaanden willen we vaak een gezellig interieur om ons heen. Vooral een warm en knus gevoel. Met de kaarsen van WoodWick halen we dit gevoel in ons eigen huis. Een knisperend haardvuur en dat met een kaars!  

Woodwick

De WoodWick kaarsen staan bekend om hun unieke feature. De lont is namelijk gemaakt van een houten wick (lont). Deze zorgt ervoor dat we een rustgevend geluid van een knisperend haardvuur krijgen. Elke kaars wordt zorgvuldig gemaakt en heeft een sterke en authentieke geur. De kaarsen branden lang, zijn schoon en blijven koeler dan paraffinekaarsen.

Verschillende groottes

De kaarsen komen in allerlei groottes en 'smaken', zoals Cashmere en Cinnamon Chai. Op deze manier krijg je toch zoveel mogelijk de kans om jouw favoriete geur in verschillende ruimtes te plaatsen. Een woonkamer biedt de perfecte ruimte voor een wat grotere kaars vergeleken met het toilet. Je kan kiezen uit de volgende afmetingen:

  • Small: Deze kaars heeft een afmeting van 7 cm breed en 8 cm hoog. Deze bevat 20 branduren.
  • Medium: Deze kaars heeft een afmeting van 10 cm breed en is 11,5 cm hoog. Deze bevat 60 branduren.
  • Large: Deze kaars heeft een afmeting van 10 cm breed en is 17,5 cm hoog. Hij bevat 130 branduren.
  • Ellipse: Deze kaars heeft een afmeting van 19,5 cm lang, 11,5 cm breed en 9 cm hoog. Deze bevat 50 branduren.

Kaarsentips

  • Het deksel van de kaars kun je gebruiken als onderzetter voor de kaars. Zo voorkom je dat de ondergrond heet wordt en er ringen vormen op je tafel.
  • Laat de kaars het eerste gebruik altijd een paar uur branden, dan wordt de bovenkant volledig vloeibaar. De bovenkant van de kaars heet poolen. Het is erg belangrijk dat de kaars dit gaat doen. Als dit niet helemaal juist gaat, dan gaat de kaars tunnelen (er blijft een randje soja tegen het glas kleven) en verdwijnt je lont naar onder.
  • Is je lont toch ‘kopje onder’ gegaan? Neem de vloeibare sojawax op met wat keukenpapier. 

Geuren voor in het najaar

1.    Cashmere

Een luxueuze geur die bestaat uit de verrassende combinatie van tonkaboon, kweepeer, kasjmier en sandelhout. Cashmere is vooral een chique, licht warme geur.

woodwick kaars

 

 2.     Fireside

De geur Fireside ruikt exact naar een haardvuurtje. De warme en gezellige houtgeur geeft een sterk aroma af in de kamer. Als je je ogen sluit, dan is het net of je naast de openhaard zit dankzij het gezellige geknisper en de geur. 

woodwick kaars

 

3.   Cinnamon Chai

Geniet van Cinnamon Chai. Deze warme geur ruikt naar kruidige kaneel met een vleugje vanille. Een heerlijke geur voor in het najaar!

woodwick kaars

4.    Oudwood

Oudwood is een warme houtachtige geur met een ondertoon van wierook en licht romige vanille. Mmm!

woodwick kaars

Beeld: iStock en Bol.com
Deel dit artikel
Back to top