Wedding

Dit zijn de 5 grootste verlovingsringen trends van 2022

Dit zijn de 5 grootste verlovingsringen trends van 2022

Er zijn niet zoveel trends op het gebied van verlovingsringen als voor kledingstukken, schoenen en tassen, maar toch is het de moeite waard om aandacht te schenken aan de verandering van aestethics in de laatste jaren. Misschien vind je iets wat veel beter bij jouw past dan de klassieke solitaire ring!

Dit zijn de 5 grootste verlovingsringen trends van 2022.

Geschiedenis van de verlovingsring

Op de dag van vandaag is een verlovingring een symbool van liefde, maar oorspronkelijk was dat helemaal niet zo. In de oudheid was het een teken van eigendom. We kunnen verlovingsringen terug traceren naar het oude Rome, waar Romeinse vrouwen ringen van ivoor, vuursteen, koper, bot en ijzer droegen om een zakelijk contract aan te duiden of om wederzijdse liefde en gehoorzaamheid te bevestigen. Gouden ringen zijn later terug gevonden in de ruïnes van Pompeï, wat aantoont dat goud het metaal naar keuze was sinds de gangbare jaartelling.

Het was pas in 850 dat een engagement ring een officiële betekenis kreeg. Paus Nicolaas I verklaarde dat de ring de intentie van een man representeerde om te gaan trouwen en goud was het meest populaire materiaal in die tijd. De eerste keer dat diamanten op een verlovingsring verschenen, was in 1477 toen aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk Maria van Bourgondië ten huwelijk vroeg.

De laatste jaren zien we een verschuiving naar gekleurde stenen en ringen gemaakt van unieke materialen maar is de diamant nog steeds een populaire optie.

1. Gypsy verlovingsringen

De 'gypsy ring' - waarbij de edelsteen verzonken is in het metaal - was populair in 1900 en maakt nu, 120 jaar later, een comeback. Zogenaamde gypsy verlovingsringen hebben meestal diamanten, robijnen en/of saffieren. Simpele diamanten worden steeds vaker vervangen door iets gewaagders.

2. Verlovingsringen met twee stenen

Zijn twee stenen beter dan één? Dat ligt aan jouw persoonlijke smaak en mening, maar deze ringen zijn in 2022 wel razend populair. Bij veel ontwerpers, van grote tot kleine namen, verschijnen verlovingsringen met twee stenen in de collectie. Wij verwachten dat deze trend nog wel een tijdje blijft hangen!

3. Verlovingsringen met gemixte metalen

Veel toekomstige bruiden dragen gemengde metalen om hun vingers. Veel combineren geel- en witgoud of rosé- en witgoud wat voor een moderne, indrukwekkende look zorgt. Vroeger was het not done om metalen te mixen, maar gelukkig is het weer terug in de mode.

4. Kleurrijke verlovingsringen

Een verlovingsring met een felgekleurde edelsteen is eigenlijk geen trend maar één klassieker. De meest opvallende ring is die van Kate Middlestone, die een saffier als middelste steen heeft. Megan Fox deelde onlangs haar smaragdgroene en diamanten verlovingsring. In 2022 heeft jouw partner meer opties om uit te kiezen en kan hij of zij gaan voor een ring die echt bij jouw persoonlijke stijl past.

5. Sculpturale verlovingsringen

De grootste trend is nog steeds sculpturale ringen. Mensen zijn op zoek naar een interessantere versie van een verlovingsring - iets wat een beetje chunkier en cooler is. Een verlovingsring die unieker is. Het is populair om iets asymmetrisch, groters en ongewoons te dragen.

Beeld: Photo by nikki gibson on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top