Haarverzorging

Highlights, move over: hair frosting is dé nieuwe haartrend van het moment

Highlights, move over: hair frosting is dé nieuwe haartrend van het moment

Het nieuwe jaar is pas een maand begonnen, maar de nieuwe trends druppelen één voor één binnen. Qua haartrends in 2022 is er één trend die we zeker gaan zien deze lente. In plaats van de bekende highlights of balayage, gaan we het nét even anders aanpakken met de extra lichte lokken in ons haar. De nieuwe haartrend is namelijk hair frosting en dit is wat je wilt weten over deze trend. 

Dit is hair frosting

We hadden de balayage natuurlijk al - waarbij je haren subtiel overlopen in een andere tint. Een paar jaar geleden was de balayage dé trend, en zelfs fallayage kwam even voorbij, maar inmiddels is het tijd voor een gloednieuwe trend. Geen balayage of highlights, maar hair frosting.

Hair frosting is een mix van highlights en balayage. Bij hair frosting worden er verschillende lokken geblondeerd, maar het werkt nét even anders dan bij highlights. Je donkere haren naast je geblondeerde lokken blijven namelijk onaangeroerd, waardoor het een subtieler effect geeft dan bij highlights. Waarom het dan hair frosting heet? Dat komt door de subtiele manier waarop je lokken vallen; alsof het vorst is dat zich op een boomtak nestelt in de winter. Heel subtiel. De lokken gaan echt op in je natuurlijke haarkleur.

Werkt hair frosting ook bij jouw haar?

Deze trend is vooral voor vrouwen die donker haar hebben van zichzelf. Als je alvast nadenkt over een fijne coupe voor de lente en wat fijne subtiele lichte lokken in je haar wilt, dan is hair frosting de way to go. Of je nu krullen hebt of stijl haar. Het belangrijkste is dat je een blonde tint kiest met een ondertoon die bij jou past. Je kapper kan je daarover adviseren.

Ook is het belangrijk om je haar goed te blijven hydrateren. Denk aan haarmaskers, haarserum of haarolie. Een goede hydraterende haarshampoo die bij jouw haartype past en olaplex kunnen daarnaast ook helpen.

 

En zo ziet hair frosting eruit

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top