Lifestyle

5 x boeken over liefde om jezelf cadeau te doen op Valentijnsdag

5 x boeken over liefde om jezelf cadeau te doen op Valentijnsdag

Van boeken over zelfliefde tot boeken over liefde en relaties, we hebben de mooiste boeken die je jezelf voor Valentijnsdag cadeau wilt doen op een rijtje gezet. Want laten we eerlijk zijn, vandaag is het niet alleen fijn om iemand anders een lief cadeau te geven, maar ook om jezelf een beetje te verwennen. Met een extra lekkere koffie bijvoorbeeld en een goed boek.

Dit zijn onze boekentips.

Boeken over liefde #1 - Ruimte voor liefde - Joyce Spijker

In Ruimte voor liefde van Joyce Spijker gaat het over de liefde anno nu. Een tijd die gedomineerd wordt door opties, keuzes, Tinder en waarin forever after ver weg lijkt. Maar toch dromen we nog vaak van dat idee van de prins op het witte paard en de vrouw van je leven, maar kan dat nog wel en vooral: heeft het zin?

In dit boek lees je verhalen van mensen die gelukkig zijn in de liefde en in verschillende soorten relatievormen zitten. Sommigen zijn happy single, anderen hebben een polyamorische relatie of een open relatie. Tussendoor komen er ook een psycholoog en een relatietherapeut langs om je van tips te voorzien en je bij te praten over de trends in de liefde van nu. Kortom: een boek over liefde dat je wilt lezen.

ruimte voor liefde joyce spijker, boeken over de liefde, boeken liefde
Ruimte voor liefde bij Bol.com

Boeken over liefde #2 - Dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden - Lianne Sanders

Boeken over zelfliefde kunnen we uiteraard ook niet vergeten. In Dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden vertelt Lianne over hoe de liefde en het leven tot nu toe voor haar is verlopen. Als ze haar vriend betrapt met een ander, voelt Lianne zich verloren en verlaten. Een leven alleen, hoe doe je dat?

Al jaren knoopt ze relaties aan elkaar omdat ze zich bij een man veilig voelt. Maar nu viert paniek hoogtij. Nadat ze nachtenlang niet slaapt en haar gedachten haar knettergek maken, besluit ze dat het tijd is voor hulp. Op de bank van haar therapeut ontdekt ze dat ze licht moet schijnen op onverwerkte gebeurtenissen uit haar verleden. Wanneer ze de diepte induikt, leert ze wat jezelf accepteren daadwerkelijk betekent.

boeken over de liefde, dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden
Dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden bij Bol.com

Boeken over liefde #3 - Over liefde - Anna Brüggemann

Liever een roman over liefde lezen? Die zijn er natuurlijk in overvloed, maar Over liefde van Anna Brüggemann schetst wel een heel scherp beeld over twee personages van begin dertig. Over een lange relatie hebben, trouwen, misschien een gezin stichten en alles opeens niet meer zo zeker weten. 

Thomas en Eva zijn beiden begin dertig, al acht jaar samen. Eva heeft een tijdje in het buitenland gewerkt. Wat gaan de twee doen nu zij weer terugkomt? Trouwen, gezin stichten – zou best kunnen eigenlijk. Thomas weet het ineens niet meer zeker. Hij weet wel dat Eva niet alleen ontzettend leuk is maar ook heel erg slim en lief. Is het wel zo erg dat er minder seksuele aantrekkingskracht tussen hen is? Eva kan het gedrag van Thomas niet peilen en probeert op alle mogelijke manieren de relatie te redden. Thomas geeft het ook niet op – zo komen de twee in een rare spiraal terecht die uiteindelijk naar het einde van hun liefde leidt.

over liefde, boeken over liefde, boeken over de liefde
Over liefde bij Bol.com

Boeken over liefde #4 - Self love talk - Merel Teunis

Als je dit jaar meer boeken wilt lezen en meer boeken over zelfliefde op je wishlist wilt zetten, is Self love talk van Merel Teunis iets voor jou. Een lekker no-nonsense boek over zelfliefde dat nooit te stoffig óf zweverig wordt. Met lifestyletips om krachtiger in het leven te staan en zorgen voor jezelf. 

boeken over zelfliefde, boeken over liefde, boeken over de liefde
Self love talk bij Bol.com

Boeken over liefde #5 - Thuis in mezelf - Rupi Kaur

Als laatste in het lijstje: poëzie over de liefde van Rupi Kaur. Misschien ken je Kaur wel van haar bekende dichtbundel Milk & Honey, maar er is nog veel meer te lezen van deze populaire dichteres. In Thuis in mezelf draait het om zelfliefde, de ervaringen van Rupi Kaur zelf in de liefde en gaat het over keihard vallen, door diepe dalen gaan en weer opstaan. Met een flinke dosis feminisme. Een aanrader!

boeken over liefde, boeken over de liefde, boeken over zelfliefde
Thuis in mezelf bij Bol.com

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top