Lifestyle

Dit is waarom een bezoekje aan de sauna helemaal niet zo'n slecht idee is

Dit is waarom een bezoekje aan de sauna helemaal niet zo'n slecht idee is

We houden er allemaal wel van om zo nu en dan even helemaal te ontspannen. Een sauna is daar dan ook de perfecte locatie voor. Je kunt er alleen naartoe gaan, maar bijvoorbeeld ook gezellig met je beste vriendin. Lekker ontspannen in het zoutwaterbad om vervolgens te genieten van die welverdiende massage.

Ben je al om? Groot gelijk! Een bezoekje aan de sauna is namelijk helemaal niet zo’n slecht idee. Het brengt zelfs verschillende voordelen met zich mee. Ben je benieuwd? Lees dan zeker even verder.

1. Het is goed voor je gezondheid

Laten we dan ook maar gelijk beginnen met één van die voordelen. Naar de sauna gaan is namelijk goed voor je gezondheid! Niet alleen mentaal, maar dus ook fysiek. Een bezoekje aan de sauna verbetert je immuunsysteem en het zorgt er ook nog eens voor dat de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Door de afwisseling van koud naar warm, maakt je lichaam antistoffen aan. Hierdoor krijg je een betere weerstand en is de kans op het krijgen van dat vervelende griepje een stuk kleiner.

2. Ultiem relaxen

Dit is misschien wel dé reden waarom veel vrouwen zo nu en dan een dagdeel boeken bij hun favoriete sauna. Zeker in tijden van stress, kan een stukje ontspanning natuurlijk geen kwaad. Wist je dat je jezelf ook daadwerkelijk een stuk relaxter en vrolijker voelt na een bezoek aan de sauna? Doordat ons lichaam een bepaald stofje aanmaakt - serotonine - ervaar je echt dat geluksgevoel waardoor je volledig kunt ontspannen.

3. Je huid zal dankbaar zijn

Je zult vast merken - als je een keer in een sauna bent geweest - dat je flink gaat zweten. Niet geheel onlogisch natuurlijk. Je lichaam reageert simpelweg op de warmte in de sauna en zoekt een manier om tegelijkertijd af te koelen. De oplossing? Zweten. Door de hoge temperaturen komen je poriën open te staan, waardoor je huid zichzelf goed kan reinigen. Je raakt dus niet alleen wat vocht krijgt, ook nog eens overtollig talg en ander vuil. Wrijf maar eens over je gezicht na een dagje sauna. Je zult merken dat je huid een stuk gladder én zachter is.

4. Het helpt tegen spierpijn

Na een goede workout, is de kans groot dat je de volgende dag wat spierpijn kunt ervaren. Ondanks dat je hier niet veel tegen kunt doen, kan een bezoekje aan de sauna helpen. En dan voornamelijk een infraroodsauna. De lampen van deze cabine verwarmen je lichaam, waardoor het de doorbloeding stimuleert. Ideaal als je last hebt van je spieren dus!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top