Haarverzorging

Dit zijn de 5 beste manieren om je beschadigde en gebleekte haar te laten herstellen

Dit zijn de 5 beste manieren om je beschadigde en gebleekte haar te laten herstellen

Je haar laten bleken, blonderen of in model brengen met een krul- of stijltang is niet per se goed voor je lokken. Gelukkig kun je gebleekt en beschadigd haar ook weer herstellen. Geen zorgen, met deze vijf tips verdwijnen je beschadigde lokken als sneeuw voor de zon.

Van Olaplex tot haarolie - dit zijn de beste manieren voor beschadigd haar herstellen. 

Beschadigd haar herstellen #1 - Olaplex

Eén van de meest bekende producten om je haar weer te herstellen, is Olaplex. Dit product gebruiken ze bij de kapper om ervoor te zorgen dat je haar er weer als nieuw uitziet. Als je haar beschadigd is doordat het (veel) is gebleekt of je het veel hebt gestijld, dan is dit perfect. Het fijne is dat je een deel van de productenlijn van Olaplex ook thuis kan gebruiken, zoals deze shampoo en conditioner met Olaplex.

 

Beschadigd haar herstellen #2 - Leave-in conditioner met olie 

Wat ook heel goed werkt, is een leave-in conditioner. Net als een haarmasker zorgt het ervoor dat je haar goed wordt gehydrateerd. Ook zijn er speciale leave-in conditioners en maskers voor beschadigd haar. Denk bijvoorbeeld aan dit Olaplex masker dat Jennifer Lopez en Kim Kardashian gebruiken. Daarnaast is het altijd goed als er ingrediënten als sheabutter of amandelolie in zitten.

Beschadigd haar herstellen #3 - Haarolie

Bij beschadigd haar is het slim om haarolie te gebruiken. Doe dit in je haar voordat je het gaat wassen of spray het daarna op een haarborstel. Check bij de haarolie die je koopt altijd hoeveel olie er precies in zit. Hoe meer procent olie, hoe beter voor je lokken.

Beschadigd haar herstellen #4 - Speciale shampoo voor beschadigd haar

Ga voor omgekeerd wassen en was je haar eerst met conditioner. Daarna gebruik je een shampoo die speciaal is gericht op het herstellen van beschadigd haar. Door te beginnen met conditioner zorg je namelijk voor meer hydratatie en dat is natuurlijk precies wat beschadigde lokken wel kunnen gebruiken!

 

Beschadigd haar herstellen #5 - Een keratinebehandeling bij de kapper

Is je haar echt heel erg beschadigd? Dan is de beste optie om naar de kapper te gaan en om een keratinebehandeling te vragen. Met een speciaal keratineserum kan de structuur van je haar zich namelijk herstellen. Bij de kapper wordt het voorzichtig in je haar gebracht en daarna met een stijltang meer in je lokken gedrukt. Na een tijdje merk je dat je haar weer sterker is en dat het meer glanst.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top