Lifestyle

Dit is hoe jij je telefoon 's nachts het beste kunt opladen

Dit is hoe jij je telefoon 's nachts het beste kunt opladen

Tijd voor een lifehack! De kans is namelijk groot dat jij je telefoon niet helemaal goed oplaadt 's nachts. Hoewel het misschien makkelijk lijkt om je telefoon aan de lader te leggen, kun je op sommige dingen beter wat extra opletten. Zo kun je je telefoon beter niet onder je kussen leggen 's nachts.

Dit is wat je verder wilt weten over je telefoon veilig opladen.

Je telefoon 's nachts opladen is niet slecht voor je batterij 

Veel mensen denken dat het slecht is om je telefoon op te laden, omdat 'ie dan te lang aan de stroom zit. Geen zorgen, dat is een fabeltje. Vroeger was dit wel het geval omdat telefoons een andere accu hadden maar tegenwoordig kan je telefoon er prima tegen en is 's nachts opladen helemaal oké. Het zorgt er niet voor dat je batterij slechter wordt. 

Minder op je smartphone in 2022? Dit zijn de beste tips voor het wegleggen van je smartphone (of doe een digitale detox!)

Zo kun je je telefoon het beste opladen

Het enige nadeel van 's nachts opladen? Je telefoon kan best wel warm worden en dat is kan dus wel gevaarlijk zijn. Leg de telefoon dus zeker niet onder je kussen, bij je verwarming of bij het raam waar 's ochtends zon is. Op je nachtkastje is prima (en handig voor als jij je wekker zet) maar check even of die plek niet te warm wordt.

Ook belangrijk: gebruik altijd de kabel die bij je telefoon hoort. Veel losverkochte kabels die goedkoper zijn, zijn helemaal niet goed voor je telefoon er kunnen er soms zelfs voor zorgen dat er brand komt. Dat wil je natuurlijk niet! Investeer dus in een goede kabel als je kabel kapot is of beschadigingen heeft. Kabels die met tape aan elkaar hangen, kan je beter gewoon wegdoen. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top