Fashion

Dit zijn de 5 belangrijkste trendkleuren die we voorjaar 2022 gaan dragen

Dit zijn de 5 belangrijkste trendkleuren die we voorjaar 2022 gaan dragen

2022 is het jaar van de uitgesproken trends. Na alle lockdowns willen we schitteren en opvallen en dat doen we niet alleen met uitgesproken trends zoals deze balloon jeans trend, maar ook met felle kleuren. Dit voorjaar zijn het namelijk niet alleen pastelkleuren die on trend zijn, maar ook kleuren als neongroen en knalroze. En ja, die zijn draagbaarder dan je misschien denkt!

Dit zijn de 5 belangrijkste trendkleuren die we dit voorjaar gaan dragen. 

Trendkleuren voorjaar 2022 #1 - Knalroze

Fel, feller, felst. Qua tinten roze mag je dit voorjaar zoveel uitpakken als je wilt. Van zuurstokroze pakken tot flowy roze jurken. Hoe meer roze, hoe beter. Roze wordt in 2022 echt als een acceptabele statement kleur gezien. Ook ben je helemaal on trend als je deze felle kleur combineert met beige en nudetinten. Een felroze accessoire zoals een kleine schoudertas of mooie oorbellen doen het dus ook zeker goed dit voorjaar. 

Trendkleuren voorjaar 2022 #2 - Pastelgeel 

Bij het Amerikaanse modemerk St. John zagen we een zacht pastelgeel pak op de catwalk. Als je niet zo van de felle kleuren bent, is een pastelkleur een fijne kleur om dit voorjaar voor te gaan. Je combineert de kleur makkelijk met bruintinten en off-white. In het koude voorjaar kun je een off-white trui bijvoorbeeld prima combineren met een lichtgele broek. 

Trendkleuren voorjaar 2022 #3 - 50 shades of green

De trendkleur groen zagen we vorig jaar al een beetje opkomen, maar in 2022 belooft neongroen zeker een doorbraak te maken. En eigenlijk geldt dit voor álle tinten groen! In het voorjaar gaan we naast neongroen bijvoorbeeld ook appeltjesgroen zien, maar ook pastelgroen en andere zachtere tinten. Deze veelzijdige kleur kan in ieder geval niet ontbreken in je kledingkast dit voorjaar. 

 

Trendkleuren voorjaar 2022 #4 - Nude

Hoewel het ook helemaal on trend is om felle kleuren met elkaar te matchen, denk aan knalroze met felgroen, zien we ook dat felle kleuren met nudetinten worden gecombineerd. Dat zorgt ervoor dat felle tinten een stuk draagbaarder zijn, zeker als je misschien niet helemaal durft uit te pakken. Ook een volledige outfit in het nude, beige of andere bruintinten is iets wat we dit voorjaar gaan zien. De beige jurken mogen dus zeker blijven.

Trendkleuren voorjaar 2022 #5 - Lila

Pantone brengt elk jaar een trendkleur uit. De Pantone Color Of The Year 2022 is 'Very Perri', een futurisische lilatint. Ook op de catwalks zagen we veel paarstinten voorbijkomen, maar het is vooral lila waarmee je dit jaar on trend bent. Denk aan fluffy lila vestjes en mooie truien en als het warmer is lilakleurige minirokken en comfi jurken. En eh, lila combineert trouwens heel goed met knalroze, neongroen én beige. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top