Lichaamsverzorging

Dit zijn de 5 meest gemaakte fouten tijdens het scheren

Dit zijn de 5 meest gemaakte fouten tijdens het scheren

Het is misschien niet je favoriete bezigheid (of juist wel - who knows), maar je pakt vast met regelmaat een scheermesje erbij om bepaalde lichaamsdelen te ontdoen van haar. Je kent het wel: in de vroege morgen toch nog even snel dat scheermesje langs je benen halen, omdat je vergeten was dat je vandaag jouw favoriete jurkje aan wilde trekken. Het voordeel is dan wel dat het niet zo moeilijk is, maar toch zijn er een aantal dingen die vaak fout gaan tijdens het scheren. 

Van te vaak scheren tot een slechte huidverzorging, in dit artikel lees je de vijf meest gemaakte fouten tijdens het scheren. 

 

Te vaak scheren

Ondanks dat het soms lijkt alsof haartjes met de minuut groeien, is het niet verstandig om te vaak te scheren. Hiervan kan je huid gaan irriteren en kunnen er vervelende bultjes ontstaan. Wist je dat deze bultjes in het ergste geval zelfs kunnen gaan ontsteken? Iets wat je wilt voorkomen natuurlijk. Je kunt dan ook het beste om de twee tot drie dagen scheren.

Je gebruikt een oud scheermesje

Misschien wil je dit liever niet weten, maar je kunt een scheermesje maximaal tien keer gebruiken. Ja, de kans is groot dat je nu even naar de badkamer rent om die van jou weg te gooien. Een (te) oud scheermesje heeft namelijk geen optimale werking en het is simpelweg best onhygiënisch. Je gebruikt je tandenborstel ook geen half jaar, toch?

's Ochtends scheren

We hadden het er net al even over, maar je kunt dus eigenlijk beter niet ’s ochtends je lichaam scheren. Dit is niet geheel zonder reden. Je lichaam heeft ’s ochtends namelijk geen tijd om te herstellen. Je raadt het al, maar wanneer je in de vroege morgen dus toch even snel dat scheermesje gebruikt, kunnen er irritaties ontstaan. Scheer je in de avond? Dan heeft je lichaam dus de hele nacht om zich te ‘herstellen’.

Je scheert de verkeerde richting op

Dit is iets waar je in de eerste instantie helemaal niet over nadenkt, maar het is allesbehalve goed om tegen de haarrichting in te scheren. Ondanks dat het hierdoor lijkt dat je benen een stuk gladder worden, it just doesn’t work that way. Kijk dus goed welke kant jouw haartjes opstaan en scheer als het ware met de richting mee.

Slechte naverzorging

Naast dat het belangrijk is om fijne scheerschuim te gebruiken bij het scheren, is er ook naverzorging nodig. Iets wat we maar heel weinig doen. Nadat je bijvoorbeeld je benen hebt geschoren, kunnen deze wel wat extra hydratatie gebruiken. Hoe je dit doet? Door een goede lichaamsolie of crème aan te schaffen. Extra tip: gebruik voordat je begint met scheren een scrub. Hiermee verwijder je de dode huidcellen en heb je minder kans op huidirritaties.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top