Interior

Hallo groene badkamer met planten: zo tover je je badkamer om tot urban jungle

Hallo groene badkamer met planten: zo tover je je badkamer om tot urban jungle

Hoe meer planten in huis, hoe leuker en gezelliger. Als je een echte plant lady bent, heb jij je huis misschien al omgetoverd tot botanisch paradijs met stekjes in de vensterbank en luchtzuiverende planten in de woonkamer. Alleen is de kans groot dat je je badkamer vergeet, terwijl dat juist een ideale plek is voor planten!

Wil je ook een groene badkamer? Met deze tips wordt je badkamer een urban jungle (en eh, wegdromen bij de mooie plaatjes mag natuurlijk ook...).

 

Je badkamer omtoveren tot urban jungle doe je zo

1. Check eerst wat voor aanpassingen je in je badkamer wilt doen.

Meer plankjes ophangen om planten op te zetten? Goed plan! Als je een kleine badkamer hebt met een douchegordijn dan kun je ook kijken of je daar planten aan kunt hangen. Maak even de balans op voor jezelf: waar wil je precies planten in je badkamer en wat moet je daar nog voor aanpassen? 

2. Maak een Pinterest- of Instagramboard voor inspiratie

Die droombadkamers met ramen tot aan het plafond willen we allemaal wel, maar misschien is het ook slim om kleine badkamers te pinnen. Hoe dan ook is het handig om een inspiratieboard voor jezelf te maken. Zo weet je voor wat voor stijl je wilt gaan. Houd je het minimalistisch en kies je voor een paar planten in een witte badkamer of ga je voor een mega urban jungle?

3. Kijk welke planten het goed doen in de badkamer

Niet alle planten overleven het klimaat van een badkamer. Als je een badkamer hebt zonder ramen, kun je natuurlijk beter niet voor planten gaan die veel daglicht nodig hebben. Over het algemeen doen varen, de graslelie en aloë vera het prima in de badkamer. Hieronder een lijstje voor je van planten die het sowieso prima doen in de badkamer.

Deze planten zijn geschikt voor je groene badkamer

1. Vrouwentong 
2. Lepelplant
3. Graslelie
4. Varens 
5. Bamboe 
6. Aloë vera 
7. Scindapsus
8. Sanseveria
9. Kentia palm
10. Drakenplant

Inspiratie voor een groene badkamer met planten

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top