Lifestyle

Dit zijn de 3 mooiste boeken voor onder de kerstboom

Dit zijn de 3 mooiste boeken voor onder de kerstboom

Een goed boek kan niet ontbreken tijdens de kerstvakantie, right? Eindelijk wat meer me-time, tijd om na te denken over wat je wil in 2022 en even lekker doen waar je zelf zin in hebt. Verdwalen in een goed boek bijvoorbeeld, omdat je daar normaal niet altijd aan toe komt. Gelukkig hebben we genoeg boekentips voor je - niet alleen om zelf te lezen, maar ook om cadeau te doen. Dit zijn onze boekentips voor deze kerst.

Boekentips kerst #1 - De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo - Taylor Jenkins Reid

Als je van glitter en glamour houdt en oud-Hollywood, zit je helemaal goed met dit boek. In De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo lees je over Hollywoodfilm-icoon Evelyn, die inmiddels 79 is. Na jaren van stilte, besluit ze alle schandalen die ze in haar glamourleven heeft meegemaakt uit de doeken te doen. Een meeslepend verhaal over geheimen, ambities maar ook onverwachte vriendschappen en verboden liefde. 

Hier shop je De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo bij Bol.com

Boekentips kerst #2 - Prachtige wereld, waar ben je - Sally Rooney

Sally Rooney is een onwijs populaire schrijfster. Misschien ken je haar boek Normale mensen wel, waar ook een serie van is gemaakt. Haar nieuwe roman die dit jaar uitkwam heet Prachtige wereld, waar ben je en gaat over vier millennials die allemaal hun plek proberen te vinden. De jonge schrijfster Alice die heel beroemd is, maar ook eenzaam, bijvoorbeeld. En ook haar vriendin Eileen, waarmee ze lange mails schrijft, weet niet zo goed wat ze wil in het leven. Sally Rooney wordt ook wel dé stem van de millennialgeneratie genoemd en ook dit boek is weer spot on. Inclusief verwarrende liefdes, niet weten wat je wilt qua werk en zoeken naar zingeving in het leven.

Hier shop je Prachtige wereld, waar ben je bij Bol.com

Boekentips kerst #3 - De hemel is altijd paars - Sholeh Rezazadeh

Ook van Nederlandse schrijfsters zijn boeken die je zéker op je wishlist wilt zetten. Een daarvan is De hemel is altijd paars van Sholeh Rezazadeh. Deze Iraans-Nederlandse schrijfster vertelt in haar boek een verhaal over een vrouw die in Amsterdam komt wonen en een vintagewinkel heeft. In die winkel komen allerlei bijzondere gasten met wie ze verbinding zoekt. En van één gast, een knappe muzikant, is ze helemaal onder de indruk. Een heel mooi, poëtisch en romantisch boek. En leuk feitje: er is een scène met romantisch op de fiets langs de grachten. Hoe leuk?

Hier shop je De hemel is altijd paars bij Bol.com

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top